Мандић и Бјелица понос академије

Милан Зубовић
Мандић и Бјелица понос академије

Бањалука - Први пут од оснивања Полицијска академија Министарства унутрашњих послова Републике Српске има првака РС и БиХ у џуду.

Милош Мандић објединио је шампионске титуле у категорији до 100 килограма, а обје је освојио за само седам дана. Мандић, који члан Рандорија из Источног Сарајева, није једини са академије који је стигао до одличја, већ је то пошло за руком и његовом колеги Милану Бјелици. Члан Српског сокола из Зворника окитио се сребром у Српској, док је у БиХ узео бронзу. Тим поводом начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман уприличио је пријем за њих двојицу поводом остварених резултата и истакао да је веома поносан на овај историјски успјех, дијелом и због тога што је Мандић у финалној борби побиједио припадника специјалне полиције МУП-а ФБиХ Ријада Дедејића.

- Успјех наших кадета је вреднији због тога што се тренутно налазе на изузетно захтјевној основној полицијској обуци те су поред редовних активности наставили са активним тренинзима и остварили успјех. То нам је најбоља гаранција да ћемо у будућности имати генерацију полицијских службеника који ће на најбољи могући начин замијенити колеге које одлазе у пензију. Очекујемо да ће бити једнако добри полицајци као што су спортисти, а то је најбоља гаранција да ће МУП Републике Српске остати гарант личне и имовинске безбједности свих грађана Српске. Тренутно на обуци имао 323 кадета и у току је селекција за основну полицијску обуку за припаднике САЈ-а - изјавио је Шикман.

Мандић и Бјелица су захвалили начелнику на пријему и изразили задовољство што им је током основне обуке пружена могућност да тренирају џудо под тренерском палицом инспектора за специјалистичку обуку Младена Вуковића.

- Када сам освојио сребро, у финалу сам поражен од колеге Мандића, али нисам много разочаран. Када се подвуче линија, задовољан сам оствареним успјехом и хвала начелнику Шикману и инструктору Вуковићу који нам дају максималну подршку док тренирамо те се спремамо за нова искушења. Тренираћу док год будем могао и чека ме још много такмичења, а међу њима су “Полицијада” и европски куп овог мјесеца - рекао је Бјелица.

 

Увијек теже одбранити титулу

Одбраном титуле сениорског првака Милош Мандић потврдио је да је без конкуренције и да му тренутно нема равног у БиХ.

- Лијеп је осјећај остати на побједничком постољу и наставити одличан низ након освајања титуле првака РС. Ова медаља има посебан значај јер сам на такмичење отишао из Полицијске академије, гдје сам поред редовних активности стигао да одрадим припреме и напорне тренинге које је држао инспектор за специјалистичку обуку Младен Вуковић. Веома сам му захвалан, као и командиру Мирославу Крњајићу, те начелнику Шикману. Увијек је теже одбранити него освојити титулу, али успио сам остварити циљ - рекао је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана