Мајстори на два точка очарали Дервенћане

Синиша Котараш
Мајстори на два точка очарали Дервенћане

Дервента - Након пуних 50 година љубитељи мото-трка имали су прилику да уживају у мото-крос представи, Позивној трци воженој за првенство БиХ. У њој су се такмичила 24 возача у шест категорија, а укупно је наступило педесетак такмичара из Хрватске, Србије и БиХ, што је трци дало међународни карактер.

Највише заслуга што је одржан овај спектакл иду на рачун великог ентузијасте Мирослава Милојевића Мирона, на чију иницијативу је и изграђена мото-крос стаза на излетишту “Дервента”.

Организатор трке био је Мото-клуб Мирон мото, клуб који је основао Милојевић. На крају, сви су кућама отишли задовољни, али је сигурно највише разлога за задовољство имао управо идејни творац овог догађаја.

- Генерално, све је протекло у најбољем реду. Посјета је увелико превазишла сва наша очекивања, вријеме нас је послужило, стазу смо одлично припремили, тако да су и остварени резултати били на високом нивоу. Мото-савез БиХ имао је само ријечи хвале на рачун комплетне организације и за нас је велика ствар што је ова наша трка ушла у званични календар МС БиХ - нагласио је Милојевић.

Према његовим ријечима, на адресу организатора, МК Мирон мото, већ је стигло прегршт похвала на рачун организације, и то не само од стране учесника трке, већ и од многобројних гостију који су из Дервенте понијели сјајне утиске.

Посебно га радује што је доста Дервенћана, али и људи из околних градова дошло да ужива у вратоломијама мајстора на два точка.

- Радују нас позитивне критике и настојаћемо да ова манифестација постане традиционална и препознатљива у свијету мото-кроса. Свакако да нас похвале неће успавати, већ ћемо настојати да неке ситне грешке које смо уочили исправимо како би свака наредна трка била боља. - рекао је Милојевић

Што се тиче саме стазе, она неће сада бити затворена, већ ћемо настојати да, док год буде лијепог времена, на њој сваке недјеље организујемо нешто како би привукли љубитеље овог спорта и мото-крос у Дервенти, али и околини, учинили још популарнијим - додао је Милојевић.

 

Побједници

Побједник најјаче класе МЏ1 је Дамњан Дамњановић из МК Мотоланд, други је био Игор Кнежевић (МК Маршал), а трећи Матеј Станић (АМК Крешево). У класи МЏ2 први је био Ђорђе Чоловић (МК Мотоланд), друго мјесто је освојио Давид Видовић (МЦК Витез), а треће Тео Видак (ЕЦК тим Травник).

У класи МЏ Хоби славио је Марио Којић (МК Мирон), друго мјесто је припало Срђану Бабићу (МК Маршал), а треће Зорану Видовићу (МК Мирон).

У класи МЏ Ветеран тријумфовао је Стево Бабић (АМК Крешево), у класи МЏ Турист, Момчило Малешевић (МК Мирон), док је у МЏ85 наступио само млади Ивано Видак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана