Мајдови стварају нове шампионе

Д. Р.
Мајдови стварају нове шампионе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Иза Џудо клуба Рандори је сјајна сезона, у којој су потврдили доминацију када је у питању мушка конкуренција у Републици Српској, а велике успјехе остварили су и на нивоу БиХ.

Након што су сениори освојили прво мјесто укупно на првенству Српске и друго у БиХ, исто су учинили и млађи сениори. Клуб у коме су стасали Стефан и Немања Мајдов полако али сигурно обликује нове шампионе, а сигурно је да је младим надама доста лакше, јер имају од кога да науче све тајне овог спорта. Стефан је почео да се бави тренерским послом, а уз Љубишу Мајдова, званично најбољег тренера Европе за 2017. годину, тренерски стасава још неколико освајача домаћих и међународних одличја, а сви они настоје да у Рандорију направе довољно широку базу како би се из ње у блиској будућности издигао нови освајач европских и свјетских медаља. Са најмлађим такмичарима ради Тамара Вучетић.

- Ова година је заиста била одлична, јер смо све резултате из претходних поновили, а многе и поправили. Имамо џудисте огромног потенцијала, врло вриједне и поштене момке и дјевојке који напредују из дана у дан. Најбољи смо у Српској, другопласирани у БиХ, с тим што треба имати у виду да и сарајевска Босна за првенство БиХ окупи најбоље џудисте у ФБиХ - рекао је Стефан Мајдов.

Нека имена попут Николе Пљеваљчића, Уроша Мачара, Дарка Топаловића, Петра Шкрбе, Вука Дивљана, Лазара Ждрале, те младих Јане Марковић и Лане Ерић већ се истичу потенцијалом и успјесима.

- Осим тога, имамо око 80 клинаца, кадети су сигурно најбољи, а пионири врло добри. Са Џудо клубом Спарта одржали смо и први турнир “Милош Остојић”, на којем је наступило готово 900 џудиста, тако да смо врло поносни на урађено - закључио је Мајдов.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана