Мајдов: Сљедећи циљ освајање олимпијске медаље

Срна
Мајдов: Сљедећи циљ освајање олимпијске медаље

Београд - Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов истакао је данас током пријема у Секретаријату за спорт и омладину града Београда да је његов сљедећи циљ освајање олимпијске медаље.

Градски секретар Драгана Белојевић изразила је задовољство што је Мајдов крајем августа освојио бронзану медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству у Јапану, подсјетивши да је он проглашен и за најбољег спортисту Београда за 2018. годину.

Мајдов, који је и почасни амбасадор Републике Српске, рекао је да је поносан што је освојио бронзану медаљу у Јапану и што је оправдао очекивање.

"Поносан сам да данас будем овде, посебно што сам пре неколико месеци добио награду као најбољи спортиста Београда", рекао је Мајдов новинарима.

Он је рекао и да медаља коју је освојио у Јапану има сигурно посебну причу.

"Два месеца пре имао сам операцију кољена, вратио се после ње и отишао на ризик /у Јапан/. Буквално сам ризиковао читаву каријеру, али сам отишао ради бодова за Олимпијаду. Победио сам тај дан са Божијом помоћи неколико мечева тако да сам дошао до медаље", рекао је Мајдов.

Он је напоменуо и да је његов наредни циљ освајање олимпијске медаље.

"Норму за сада има, наравно није ми циљ само учествовати, циљ ми је да дам све од себе и Србији донесем прву олимпијску медаљу", додао је Мајдов.

Мајдов је 2017. године у Будимпешти освојио златну медаљу на Свјетском првенству у џудоу у категорији до 90 килограма.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана