Мајдов без тренинга до свјетске бронзе

Д.Р.
Мајдов без тренинга до свјетске бронзе

Џудиста из Источног Сарајева Немања Мајдов освојио је бронзану медаљу на Свјетском првенству у Јапану, а може се рећи да је ово до сада највећи подвиг сјајног борца.

Мајдов је у полуфиналу изгубио од новог шампиона свијета Ноела Ван Тенда, али је у борби за бронзу добио Мађара Кристијана Тота. Бити трећи на свијету само по себи је велики резултат, али је још много већи с обзиром да је репрезентативац Србије кренуо пут Токија практично без припрема.

И сам је пред полазак рекао да је сулудо што иде, али је шампионско срце надјачало све недаће.

Прије мјесец и кусур дана долази је на терапије код доктора Александра Јаковиљевића у Бањалуку, а стање кољена било је такво да није могао да хода без штака.

Ипак, опоравио се у рекордном року и практично побиједио припроду. Са те стране ово је и већа медаља од оне златне коју је 2017. године освојио у Будимпешти.

На путу до трећег мјеста савладао је Египћанина Хатема Ел Акара, Аустријанца Јоханеса Пацера, Израелца Лија Кохмана, да би у четвртфиналу категорије до 90 килограма био бољи и од Мемадалија Мехдијева из Азербејџана.

Холанђанин га је зауставио на путу до финала, али је смогао снаге за још једну борбу, па се кући враћа са бронзом око врата. Браво шампионе!

Додик честитао Мајдову освајање бронзане медаље у Токију

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је репрезентативцу Србије у џудоу Немањи Мајдову из Источног Сарајева освајање бронзане медаље на Свјетском првенству у Јапану.

"Још једном сте показали супериорност и снагу на спортском терену, а љубитељима спорта приуштили незаборавне тренутке. Све нас, који навијамо за Вас, учинили сте поносним и срећним", истакао је Додик у честитки.

Он је Мајдову пожелио много спортске среће, успјеха и нових одличја, као и да још много година доминира спортским теренима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"Иако се још опорављате од повреде кољена, по ко зна који пут показали сте да сте велики спортиста храброг срца који ће још дуго господарити на спортским такмичењима", нагласио је Додик.

Он је захвалио Мајдову за све тренутке радости, поноса и среће које већ годинама приређује љубитељима спорта и пожелио му много успјеха у каријери и приватном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана