Лука Куленовић, нападач Слоге: Штета што нисмо освојили више бодова

Дарко Пашагић
Лука Куленовић, нападач Слоге: Штета што нисмо освојили више бодова

ДОБОЈ - Дебитант у премијерлигашкој конкуренцији Слога у четири до сада одигране утакмице постигла је чак 10 голова, али та ефикасност није баш резултатски награђена, јер Добојлије на свом конту имају само четири бода.

Од тих десет погодака чак четири су дјело 23-годишњег Луке Куленовића, који је до краја полусезоне на позајмици из Борца. Његов учинак добија на вриједности, када се зна да је играо само на три меча (није наступао против Бањалучана), а по два пута тресао је мреже Леотара у побједи Слоге од 4:0 и против Посушја у поразу, 2:3.

- Искрен да будем ни сам нисам очекивао овако успјешан старт сезоне са моје стране, али морам да кажем да ниједан гол није постигнут случајно, већ као плод добрих акција. Права је штета што Слога нема више освојених бодова, јер смо у сваком од досада четири одиграна сусрета постигли бар по два гола. Међутим, вјерујем да ћемо наставити са ефикасном игром, али и да ћемо за такву игру бити награђени са већим бројем бодова - нагласио је Куленовић.

Уопште се не оптерећује чињеницом да је тренутно водећа стријела Премијер лиге.

- Најбитније ми је да будем стандардан и да сам себи докажем да могу да играм у Премијер лиги. А. Што се тиче голова сигуран сам да ће их бити још, међутим, много је важније да Слога биљежи добре резултате и да се што прије учврстимо у средини табеле - наставио је Куленовић.

Истакао је одличну сарадњу са шефом стручног штаба Добојлија Зораном Ћургузом, који га је тренирао и док је био члан Жељезничар Спорт тима.

- Ћургуз веома добро познаје све моје врлине и мане и сваки његов савјет је за мене злата вриједан. Одлично смо сарађивали на Предграђу, сада је иста ствар и на “Лукама” - рекао је Куленовић.

Досадашњи ток првенства је показао да је Премијер лига ове сезоне много уједначенија него раније.

- У уводних пет кола је виђено доста изненађујућих резултата и сигуран сам да ће се тако и наставити. У премијерлигаше је стигао велики број квалитетних играча па чак и у оне мање клубове, тако да се та разлика у квалитету смањила и сигурно је да ће то донијети посебан чар овој сезони - додао је Куленовић.

Каријера

Лука Куленовић рођен је у Торонту 29. септембра 1999. и каријеру је почео у локалним школама фудбала. Још у августу 2016. године постао је члан млађих селекција Борца и играо за тим до 17 година. Потом је носио дрес Крупе У19, а потом је прешао у словачки Тренчин. Потом се вратио у Бањалуку, одакле му је иначе поријеклом отац и постао члан Жељезничар Спорт тима. Потом је играо за Осијек два и Кустиошију у Хрватској, а у љето 2020. године постао је члан Рудар Приједора. У овом прелазном року прешао је у Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана