Љубишић и Вујнићева најбољи спортисти Бањалуке

Д. Р.
Љубишић и Вујнићева најбољи спортисти Бањалуке

БАЊАЛУКА - Најбољи спортиста Бањалуке за 2019. годину је голман Рукометног клуба Борац Бојан Љубишић, док је одбојкашица УОК БЛ волеја Соња Вујнић тријумфовала у женској конкуренцији.

Љубишић је претходно проглашен за најбољег спортисту Републике Српске у избору “Гласа Српске”, а признања је заслужио сјајним партијама у дресу Борца са којим је освојио Купу БиХ, играо финале првенства и четвртфинале Челенџ купа.

Вујнићева је прошле и ове сезоне направила велики искорак са својим клубом који је наступио у средњеевропској МЕВЗА лиги и ЦЕВ куп, а све конкурентнији је дугогодишњем владару Бимал Јединству.

Клубови који су дали најбоље појединце имају и највише разлога за славље послије синоћње манифестације у дворани “Борик”.

Борац је проглашен и за најуспјешнији клуб, а дао је и најуспјешнијег младог спортисту Луку Кнежевића. У женској конкуренцији признање за најбољи колектив добио је ЖКК Орлови, а најперспективнија спортисткиња је одбојкашица Сара Марковић.

Награда за најбоље организовану манифестацију отишла је АТП Челенџеру “Српска опен”, док је најуспјешнији спортиста у спорту за инвалидна лица члан ККИ Врбас Игор Игњатовић.

Награда за животно дјело отишла је у руке Небојше Куштриновића, а награда за допринос у развоју и афирмацији спорта припала је Драгомиру Драгану Батару. Специјално признање за афирмацију и развој школског спорта Бањалуке припала је предсједнику Савеза за школски спорт Србије, прослављеном одбојкашу Жељку Тансковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана