Љубић одушевио, Радник разочарао у Купу БиХ

Синиша Котaраш
Љубић одушевио, Радник разочарао у Купу БиХ

Bањалука - По ко зна који пут се показало да је Куп такмичење крајње неизвјесно и незахвално за било какве прогнозе јер се, поготово у раној фази, дешавају изненађења и елиминације екипа које су бар на папиру биле фаворити.

Истовремено, Куп доноси и позитивна изненађења јер се врло често догађа да “Давид савлада Голијата”.

У мечевима шеснаестине финала виђено је доста узбуђења, лијепих погодака и великих промашаја, а епитет највећег изненађења понио је друголигаш Републике Српске Љубић из Прњавора који је на свом терену након бољег извођења једанаестераца савладао Травник са 5:4.

- Свакако да смо срећни због овог резултата и да нам пријају похвале. Јединствени смо у размишљању да свако такмичење морамо играти максимално коректно и озбиљно јер која је сврха играња ако нам то “није приоритет”, што врло често можемо да чујемо у најавама утакмица. Већ сада смо премашили план, бар резултатски, јер смо изборили пласман међу 16 најбољих у Купу БиХ. Жеља нам је да добијемо неку екипу из врха Премијер лиге, а када бих могао да бирам, онда бих волио Борац јер је нама увијек част да играмо против једног таквог клуба - истакао је предсједник Љубића Зоран Декет некадашњи првотимац овог клуба, али и бањалучких “црвено-плавих”.

Успјех Прњаворчана добија на значају ако се зна да су они само један од четири клуба из Републике Српске који су успјели да изборе наставак такмичења у Купу, уз Борац, Звијезду 09 и Рудар Приједор.

Са друге стране негативно изненађење представља елиминација Радника који је поражен у Габели  такође са пенала од ГОШК-а са 3:5. Бијељинци су 2016. године тријумфовали у Купу БиХ и изборили Европу, док су у Купу Републике Српске чак шест пута у посљедњих седам година подизали побједнички пехар.

- Заиста смо жељели побједу и у потпуности смо доминирали у другом полувремену, погодили пречку и имали још неколико стоодстотних шанси, али лопта једноставно није хтјела у противничку мрежу. А онда нам се догодило, баш као и у Бањалуци прошле године, да доживимо пораз са пенала и већ сада се опростимо од Купа БиХ. Сада нам је остало да се окренемо првенству и Купу РС и да добрим резултатима на неки начин исправимо овај кикс - казао је најискуснији првотимац Радника Велибор Ђурић.

 

Скидајте дресове

Незадовољни навијачи Челика чији љубимци су доживјели убједљив пораз од прволигаша ФБиХ Рудара у Какњу (0:3), тражили су од фудбалера свог тима да скину дресове јер су, по њима, осрамотили клуб за који играју.

Неколико најватренијих чак је и утрчало на терен са намјером да се обрачунају са играчима, али је обезбјеђење на вријеме спријечило њихову намјеру тако да је прошло без већих инцидената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана