Листа потенцијалних ривала Борца није безазлена: Партизан и Розенборг најтеже препреке

Дарко Пашагић
Листа потенцијалних ривала Борца није безазлена: Партизан и Розенборг најтеже препреке

БАЊАЛУКА - Већ сада је сигурно да након жријеба првог кола квалификација за Лигу Европе, који је заказан за 10. август, фудбалери Борца неће имати нимало лак задатак.

Бањалучани, који имају коефицијент 1,375, неће имати статус носиоца, а када се томе дода да ће бити игран само један сусрет, посао изабраницима Владе Јагодића биће знатно отежан.

У том првом колу квалификација, које ће бити играно 27. августа (претквалификације се играју седам дана раније) наступиће 94 европска клуба. Међу њима ће бити осам побједника претквалификационих мечева, 25 побједника националног купа земаља које су на европским клупским листама рангиране од 25. до 49. мјеста, 30 вицешампиона земаља, које се налазе од 18. до 38. мјеста изузимајући Лихтенштајн, те 31 клуб који је заузео трећу позицију у националном шампионату, а рангиран је од 16. до 47. мјеста( опет без Лихтенштајна).

Од звучних имена могући противници “црвено-плавих” су београдски Партизан, норвешки Розенборг, кипарски клубови АПОЕЛ Никозија и Аполон Лимасол, мађарски МОЛ Фехервар, шкотски Мадервил и шведски Хамарби.

Борац још може играти са српским представником ТСЦ-ом из Бачке Тополе, македонском Шкендијом, ТНС-ом из Велса, казахстанским Каиратом, литванским Жалгирисом, летонским Вентспилсом, Валетом са Малте, бјелоруским Шахтјор Солигорсом и и Хафнарфјордуром са Исланда. Неатрактивни, али сигурно тешки и незгодни противници.

У групу нешто лакших ривала се убрајају Ритериаи из Литваније, Прогрес Ниедеркорн из Луксембурга и Линколн из Гибралтара уколико прође прелиминарну рунду.

Уколико се деси да Бањалучани прођу прво коло квалификација, мечеви друге рунде заказани су за 17. септембар, треће коло квалификација је седам дана касније, а плеј-оф 1. октобра. И у овим фазама такмичења биће играна по једна утакмица.

Фудбалски савези свих европских земаља су дужни да доставе УЕФА листе представника у европским такмичењима прије августа, када ће и дефинитивно бити познати потенцијални противници Борца.

Љубичић

Хрватски интернационалац Марин Љубичић требало је јуче да дефинитивно одлучи да ли ће у наставку каријере обући дрес Борца или не. До закључења овог броја “Гласа Српске” преговори са челницима клуба су још трајали, а шеф стручног штаба Бањалучана Владо Јагодић је био убијеђен да ће Љубичић стићи на Градски стадион.

- О другим именима на позицији задњег везног не желим да размишљам, јер, реално, нико није играч његовог калибра. Углавном, до одласка на Златибор, 8. јула, сигурно ће бити попуњено и то мјесто, надам се Љубичићем - рекао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана