Лимож погурао Игокеу у осмину финала Лиге шампиона

Д.Р.
Лимож погурао Игокеу у осмину финала Лиге шампиона

АНКАРА - Кошаркаши Игокее направили су највећи успјех у историји пласиравши се у другу фазу Лиге шампиона.

Иако су изгубили од Турк Телекома (86:94), у осмину финала су прошли захваљујући тријумфу Лиможа против Хапоела (88:83). Нема дилеме да су момци Драгана Бајића заслужили и мало среће, јер су остварили три побједе против вишеструко скупљих тимова.

Када су одлучили да прихвате позив у квалификације циљ је био да уђу у групну фазу. Испуњен је у Бугарској гдје су пали Клуж и Спортинг, а када су извучене групе вјероватно нико није могао да предвиди овакав сценарио.

Турк Телеком, Хапоел и Лимож имају далеко веће буџете, реномиране НБА играче у ростерима и много више међународног искуства, на крају крајева и педигреа, али то није сметало Александровчанима да се јуначки боре и испишу историју. Ишли су из меча у меч, уписали по једну побједу против сваког ривала и на крају заслужили да им се осмјехне фортуна.

Могли су да славе и у Анкари, јер су још једном показали невјероватан карактер. Повели су са 83:82 иако је Турк Телеком имао и +14. На крају су поражени, али је други дио посла одрадио Лимож. Французи су одиграли поштено до самог краја иако им тријумф против Израелаца није донио апсолутно ништа.

Ма како сезона завршила, Бајић и његови момци већ сад су заслужили све похвале јер скор 12-3 у АБА и осмина финала ФИБА такмичења нешто су што нико није могао ни да сања пред старт такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана