Леотару драма и трофеј

Дејан Марић
Леотару драма и трофеј

ТРЕБИЊЕ - Кошаркаши Леотара по други пут у клупској историји освојили су пехар намијењен побједнику Купа Републике Српске.

Требињци су у завршном окршају финалног турнира, након сјајне и неизвјесне утакмице, славили против Борца резултатом 74:70. На тај начин су прекинули пост дуг 17 година, пошто су први трофеј подигли 2003. Бањалучани су остали на девет тријумфа у најмасовнијем такмичењу.

Прво полувријеме протекло је у потпуно изједначеној игри. Истина, гости су повели са 7:1, али је домаћин експресно одговорио и убрзо повео 11:9. Потом је Борац опет преузео иницијативу, покушао да се “одлијепи”, али му Леотар није дозволио. Тако је на крају првог квартала на семафору писало 22:22, а након другог, готово пресликаног периода, резултат је био 41:41.

Трећа четвртина играна је по сличном сценарију, све до посљедња два минута. Тада су изабраници Мире Вукоје додали гас и серијом 6:1 стигли до 61:56. Па ипак, чета Марка Шћекића је до уласка у посљедњих десет минута смањила “минус” на два корака.

Финиш трећег периода наговијестио је да би Леотар могао да преузме иницијативу. Тако је било. Брзо су се одвојили на 67:61, Борац је још једном смогао снаге да запријети, пришао је на 66:67, али је онда остао без “горива”. Домаћи су, ношени сјајном подршком са трибина, у финишу задржали фокус, били су присебнији те су на крају заслужено стигли до побједе и вриједног пехара.

За крај вриједи додати да је Требиње положило испит те да је на високом нивоу први пут организовало завршницу Купа Републике Српске. С обзиром на то Управни одбор Кошаркашког савеза РС је донио одлуку да се финални турнир и наредне године игра у граду на Требишњици.

Сви побједници

Најтрофејнији клуб у Купу Републике Српске је Игокеа, која је пехар подизала 11 пута. Борац је скупио девет трофеја, Младост из Мркоњић Града се радовала у три, а Леотар у два наврата. По један Куп Српске у својим витринама имају гатачка Младост, Славија, те Студент Игокеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана