Легендарни Веселин Вујовић и званично преузео “црвено-плаве”: Борац у рукомету као Реал у фудбалу

Синиша Котараш
Легендарни Веселин Вујовић и званично преузео “црвено-плаве”: Борац у рукомету као Реал у фудбалу

БАЊАЛУКА - Долазак у Бањалуку и преузимање Борац м:тела за мене није, како би неко можда помислио, корак уназад, напротив. Борац је за мене, још из времена док сам играо за Металопластику, увек био велики изазов и екипа коју сам изузетно ценио, рекао је Веселин Вујовић у свом обраћању након што је и званично представљен као нови тренер актуелних шампиона БиХ.

Како је сам истакао, у Борцу и Бањалуци је имао, а има и сада, доста пријатеља, али да га је пријатно изненадила комплетна атмосфера везана за његов долазак у Републику Српску.

- Морам рећи да ми је велика част што сам на клупи Борца, клуба који има високе амбиције у домаћем првенству и који се бори за искорак у Европи. Ова добродошлица ме обавезује да пружим свој максимум, поготово што од момента када је обелодањено да сам нови тренер добијам само речи подршке, не само у клубу већ и у путу за Бањалуку, као и у самом граду. Имао сам понуде из неких арапских земаља, те Румуније и Швајцарске, али бих ја тамо само таворио, док овде имам јасан циљ - рекао је Вујовић.

Иако “црвено-плави” нису више оно што су били, легендарни Вуја истиче да је Борац увијек био изнад свих осталих.

- За нас је, како је то својевремено рекао Јовица Цветковић, Борац у рукомету увек био као Реал Мадрид у фудбалу. Мени је баш жао што се тога нисам први сетио. Али, то је истина, што ће вам потврдити сви играчи из те наше генерације - открио је Вујовић. 

Некада најбољи рукометаш на свијету са Бањалучанима је договорио сарадњу до краја сезоне, али није искључено да она буде и дужа.

- Искрено, имао сам лоша искуства са договорима на дуже време, бар када су у питању клубови са подручја бивше Југославије. Зато смо се договорили на пет месеци, а онда ћемо, на крају сезоне, да видимо шта даље - појаснио је нови тренер Бањалучана.

На питање колико познаје ривале из Премијер лиге БиХ, Вујовић је поручио да није упознат са њиховом снагом, али да су му сарадници из стручног штаба припремили све што би требало да зна.

- Лагао бих да кажем како познајем овдашњи рукомет. Углавном сам упознат са репрезентацијом, а што се тиче екипа, свестан сам да ме очекује велики посао да упознам све ривале, што, опет, не мора ништа да значи јер ће током ове паузе вероватно бити доста промена и код њих - нагласио је Вујовић.

Када су у питању евентуална појачања у Борцу, није желио да се изјашњава док, како је сам рекао, боље не упозна екипу.

- Једно је гледати утакмицу са стране, тако да ћу праву слику о екипи стећи када прође одређено време. Оно што је сада јасно, то је да нам треба квалитетан голман и, можда, десни бек. Много више ћу моћи да кажем тек када се вратимо из Теслића, где ћемо бити од 17. до 24. јануара - нагласио је Вујовић.

“Бели” ми је увијек био идол

Нови тренер бањалучких рукометаша истакао је и да му је Здравко Рађеновић био идол у моменту када је почињао са каријером.

- Моја генерација је увек веома ценила рукометаше из БиХ, који су били изузетно добри и едуковани. Посебно се то односи на Борац, који је у свом саставу имао врхунске играче. Мени је Бели Рађеновић био идол, а онда сам доживео да с њим заједно играм за репрезентацију Југославије и освојим злато на Светском првенству - поручио је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана