Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

Срна
Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Члан Џију-џицу клуба “Славија” Лазар Матић вечерас је проглашен за најбољег спортисту, а Џудо клуб “Рандори” за најуспјешнији спортски колектив општине Источно Ново Сарајево у 2020. години.

На овогодишњем избору најбољих спортиста друго мјесто заузео је џудиста Лав Дивљан из Џудо клуба “Рандори”, а треће млада џудисткиња Џудо клуба “Славија” Миа Зуровац.

Након завршетка Избора спортисте године, који је одржан без присуства публике и медија у спортској дворани “Славија”, из ове општине је саопштено да је за најуспјешнијег спортског радника изабран Ранко Чубрило из Шаховског клуба “Славија”.

Титула најуспјешнијег тренера за 2020. годину припала је Милану Миовчићу из Фудбалског клуба “Славија”.

Признања су уручена и најперспективнијим спортистима - Анђели Ждрале из Џију-џицу клуба “Славија”, Ани Шкиљевић из Џудо клуба “Славија”, Лани Ерић из Џудо клуба “Рандори”, Иви Бугарин из Одбојкашког клуба “Славија”, Кристини Љубоје из Атлетског клуба “Источно Сарајево” и Наталији Ковачевић из Џудо клуба “Лунако”.

Међу перспективним спортистима су и Стефан Ковачевић из Карате клуба “Славија”, Павле Готовац из Џију-џицу клуба “Славија”, Дарко Топаловић из Џудо клуба “Рандори”, Никола Шекарић из Клуба борилачких вјештина “Кобра”, Филип Џино из Спортског клуба “Темпо”, Душан Крстовић из Клуба малог фудбала “Танго”, Никола Марковић из Шаховског клуба “Славија”, Живко Дамјановић из Омладинског кошаркашког клуба “Славија”, Петар Дабић из Фудбалског клуба “Славија” и Марко Мастиловић из Мачевалачког клуба “Романија”.

Признања за најуспјешније спортисте по гранама спорта су примили и Бојан Поповић из Клуба малог фудбала “Танго”, Срђан Лаловић из Омладинског кошаркашког клуба “Славија”, Милица Рундић из Одбојкашког клуба “Славија”, Лазар Ждрале из Џудо клуба “Рандори” и Лука Бојанић из Џију-џицу клуба “Славија”, Марина Куртеш из Карате клуба “Славија”, а најбоље оцијењена у пливању је Маргита Латиновић – Пејовић из Пливачког клуба “Славија”.

Признање “Горан Иванковић” за посебан допринос спорту додијељено је Даниелу Блажићу из Џију-џицу клуба “Славија”.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да се и у тешким условима због пандемије мора пронаћи начин да рад спортиста буде награђен јер они то заслужују, да живот не треба да стане, те најавио да ће новоизграђена спортска дворана ускоро бити отворена.

Он је најавио три значајна спортска догађаја који ће бити организована ове и сљедеће године, а то су учешће у организацији Свјетског првенства у бициклизму, Европско првенство у боксу за школарце и Европско првенство у фудбалу за жене 2022. године.

Начелник Источног Новог Сарајева подсјетио је да је са Фудбалским савезом БиХ договорена реконструкција стадиона Фудбалског клуба “Славија” како би идуће године на његовом терену могле бити игране планиране утакмице.

Катић је свим награђеним спортистима пожелио пуно успјеха у даљем раду, и поручио да су млади будућност ове општине и снажан покретач развоја нашег друштва.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана