Лана Брењо, млада кошаркашица бањалучког Феникса: Нови бисер кошарке Српске

Милан Зубовић
Лана Брењо, млада кошаркашица бањалучког Феникса: Нови бисер кошарке Српске

БАЊАЛУКА - Нови кошаркашки бисер Републике Српске стасава у бањалучком Фениксу.

Највећи град Републике Српске већ неколико година други је дом младе Невесињке Лане Брењо рођене 2007. године која већ сада бриљира у игри под обручевима, а пуним сјајем требало би да заблиста у наредним сезонама.

- Одлично ми је у Бањалуци гдје сам од првог дана створила одличну конекцију са играчицама као и тренерима у Фениксу. Уз добар рад и одличну атмосферу у клубу од првог дана осјећам се јако лијепо тако да ништа није тешко иако су тренинзи доста напорни. Много одличних кошаркашица у своје европске одисеје кренуле су из Бањалуке и надам се да ћу поћи њиховим стопама. Ту мислим на Сашу Чађо, Милицу Деуру, Ирену Вранчић, Драгану Свитлицу... - истакла је Брењо.

Кошарку тренира већ три године, а иза ње је доста напорна сезона јер је наступала за све омладинске селекције клуба као и за сениорски тим.

- Своје прве кораке направила сам у Вележу из Невесиња, док сам у Феникс дошла са 13 година и за ове двије године сам са тимом остварила доста успјеха. Наша пионирска селекција освојила је титулу шампиона Републике Српске, а на финалном турнир БиХ била је трећа. Кадетска и јуниорска су оствариле пласман на полуфиналне турнире БиХ па слободно можемо рећи да смо направили врло добар резултат. Што се тиче сениорки, кроз цијелу сезону смо много радили и као један од најмлађих тимова у Лиги БиХ остварили добар резултат - изјавила је Брењо.

Већ сада је на радару кошаркашке репрезентације Србије и добила је позив за наступ у кадетској селекцији која ће ове године играти на Европском првенству у Подгорици.

- Позив у репрезентацију много ми значи јер ми даје још један велики мотив да радим још више и пружа прилику да кошарку играм на високом нивоу. Цијело љето напорно ћу радити и припремати се за сљедећу сезону и нове изазове. Вјерујем да нећу играти само у кадетској селекцији већ да ће стизати позиви међу јуниорке, а и сениорке што ми је један од циљева јер сви знамо колико Србија има јак тим који се увијек бори за медаље па то и ја желим - нагласила је Брењо.

Косић хвали

Тренер Феникса Дарко Косић изнио је низ похвала на рачун младе кошаркашице.

- Лана је вриједна дјевојка, фокусирана на све задатке и изазове који јој се постављају кроз рад. Много је напредовала у претходном периоду и ако је здравље послужи уз мало спортске среће у наредним годинама могли бисмо је гледати на највишем кошаркашком нивоу односно у великим европским клубовима - рекао је Косић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана