Лалатовић пред Торшавн: Кренућемо нападачки

G.S.
Foto: FK Borac

Фудбалери бањалучког Борца нову сезону започињу квалификацијама за Лигу конференција. У првом мечу првог кола домаћини су саставу Б36 Торшавн са Фарских острва. Утакмица се игра сутра од 18.00 часова на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи.

Биће то званичан деби на клупи екипе из Платонове улице новом шефу стручног штаба Ненаду Лалатовићу, преноси РТРС.

- Ово је прва званична утакмица за нас. Не желим да звучи као алиби, ми смо фаворити и не бјежимо од тога али мора се ипак то нагласити да је прва званична утакмица након припремног периода. Нови је тим, имали смо само четири утакмице и неће бити лако. Екипа са Фарских острва је добар тим, који је 11 пута био шампион, освојио је Куп прошле сезоне. Све дерби утакмице је изгубио са голом разлике. Имају чврсту одбрану, примају мало голова и сигурно је да ће покушати да се бране и да нас изненаде из прекида - рекао је Лалатовић.

Он је нагласио да екипа са Фарских острва посједује снажне играче, опасне у прекидима, као и одличне бочне фудбалере.

- У суштини смо их добро анализирали али оно што мене радује је наша атмосфера. Њихов најјачи дио тима је наприје "ромб". Пољак добро долази из другог плана и добро напада простор. Имају стријелца који је у форми. Ми играмо код куће, сигурно ћемо напасти. Ако се гледа лошији дио тима, то им је задња линија. Она је добра у дуел игри и имају проблем у брзини, покушаћемо то да нападнемо колико можемо. Бићемо офанзивни, то је сигурно, излазимо на меч нападачки и да што прије дамо гол - јасан је Лалатовић.

Капитен Борца Горан Закарић с нестрпљењем очекује сутрашњи меч.

- Оно што је битно јесте да сви једва чекамо утакмицу. Тренери су донијели нешто ново и биће то на добром нивоу. Ми јесмо фаворити али то треба да покажемо на терену. Знамо њихове мане и врлине и мислим да ће сваки појединац дати максимум да оствраимо добар резултат. Борац игра Европу и биће пуно наших навијача и то треба да искористимо. Незахвално је прогнозирати резултат и чиме би били задовољни у првом дуелу, морамо бити спремни психички и физички да буде резултатска предност на нашу страну. Било која побједа би нам добродошла. Нисам тип играча који нешто обећава али вјерујем да ћемо направити добар резултат - увјерен је Закарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана