Лакташи почели припреме за нову сезону: Циљају горњи дио табеле

Дарко Пашагић
Лакташи почели припреме за нову сезону: Циљају горњи дио табеле

ЛАКТАШИ - Са великим амбицијама припреме за нову сезону почео је повратник у прволигашко друштво Српске, Лакташи, а по ријечима директора клуба из најмлађег града у Републици Игора Радељића циљ је да се буде у горњем дијелу табеле.

Лакташи су у прошлој сезони супериорно освојили прво мјесто у Другој лиги, група запад и сада желе да наставе у истом ритму. У клуб је за сада стигло пет појачања: Бојан Марковић, Дејан Босанчић, Давид Вуковић, Милан Савановић и Огњен Шкорић, а исто толико играча је отишло: Ђорђе Јовић, Давор Телић Стефан Триван, Стефан Стојичић и Саша Ерцег.

- Екипа се значајно појачала у договору са управом, предсједником клуба и тренером. Попунили смо дефицитарна мјеста у тиму и очекујемо да имамо квалитетан ростер. У фудбалу нема старих заслуга, нема емоција. Момци који су нас напустили нису могли одговорити обавезама у Првој лиги, квалитетнијем такмичењу. Морали смо се појачати у складу са амбицијама клуба - рекао је Радељић.

Директор клуба упознао је играче и са амбицијама.

- Циљ нам је да идемо корак по корак, коло по коло, баш као у Другој лиги. Очекујемо подршку привредника из Лакташа, навијача, квалитетан рад играча и стручног штаба и клуб у врху табеле - додао је Радељић.

На првом окупљању шефу стручног штаба Миљану Бајићу јавила су се 22 фудбалера.

- Имамо озбиљан задатак пред собом, нови смо у прволигашком друштву, желимо да играмо битну улогу у фудбалу Републике Српске. Желим да захвалим играчима који нису више ту са нама, који из приватних обавеза нису могли бити ту. Успјели смо се појачати, а у циљу је да доведемо још двојицу новајлија. Уз већину играча што смо сачували из прошле сезоне вјерујем да ћемо играти запажену улогу - рекао је Бајић.

Његова жеља је да се клуб стабилизује и уз максималну озбиљност остваре циљеве.

- Желимо бити препознатљиви, уз наше навијаче који нас прате дуго времена и да нам домаћи терен буде ослонац. Нови смо, треба све озбиљније схватити, већи ранг такмичења, већи ниво свега. Надам се да ћемо бити успјешни - нагласио је Бајић и додао да ће комплетне припреме бити обављене у Лакташима и околним теренима у Жупи, Јаружанима и Александровцу.

Контролне утакмице

Стручни штаб Лакташа на челу са Миљаном Бајићем за сада је договорио четири контролне утакмице.

- Први противник у суботу, 9. јула биће нам нови премијерлигаш Слога из Добоја. Потом смо договорили сусрете против Козаре 16. јула, Текстилца 23. јула и генералну пробу против Крупе 29. јула. Пошто се све ове утакмице играју викендом покушаћемо да убацимо још једног противника у једну од сриједа - нагласио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана