Квалификације за Евро 2020: Лекција БиХ Финцима

Б92
Квалификације за Евро 2020: Лекција БиХ Финцима

Фудбалери Босне и Херцеговине били су веома убедљиви против репрезентације Финске у сусрету 7. кола квалификација за Евро 2020. у Ј групи.

Изабраници селектора Роберта Просинечког славили су у Зеници са 4:0 у сусрету у којем је Миралем Пјанић био двоструки стрелац.

Била је ово веома важна утакмица и за једне и за друге, пошто се ради о екипама које се боре за друго мjесто у групи.

Трећом поjбедом, репрезентација БиХ је успjела да стигне до десетог бода и тако је сада на само два бода заостатка за Финцима, који су пропустили прилику да овjере другу позицију против директног ривала.

Од почетка до краја БиХ је била боља, домаћин је повео већ у 29. минуту преко Изета Хајровића, послије одличне асицтенције од стране Квржића.

Осам минута касније послије једне гужве пред голом гостију, досуђен је једанаестерац који је Миралем Пјанић претворио у вођство од 2:0.

Исти играч је у 58. минуту одличним ударцем са 14 метара постигао свој други, а за БиХ трећи гол на утакмици, да би послије нове гужве у 74. минуту Армин Хоџић био најприсебнији за великих 4:0.

Финци су у 79. минуту преко Џоела Похјанпала успели да постигну гол и смање на коначних 4:1.

Једнако важан меч одиграли су и фудбалери Данске и Швајцарске на “Телиа Паркен” стадиону у Копенхагену. Домаћин је славио са 1:0.

Био је то такође окршај два тима који се боре за челне позиције у Д групи. Послије велике борбе, Данска је успјела да у финишу сломи отпор гостију и са нова три бода преузме челну позицију у групи.

Стрелац јединог гола био је Јусуф Поулсен у 84. минуту. Кристијан Ериксен га је одлично проиграо, Поулсен је изашао очи у очи са голманом и затресао мрежу.

У сусрету Ф групе, Румунија је као гост побједила Фарска Острва са 2:0.

Гости су повели у 74. минуту преко Георгија Пушкаша, да би у 83. минуту Александру Митриту повисио на 0:2.

У четвртом минуту надокнаде Клаудију Кесеру је постигао гол за коначних 0:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана