Куваља кандидат за предсједника Балканске бициклистичке уније

Д.Р.
Куваља кандидат за предсједника Балканске бициклистичке уније

БАЊАЛУКА - Директор Бициклистицког савеза БиХ Владимир Куваља кандидат је за предсједника Балканске бициклистичке уније, а осим њега за фотељу првог човјека борицће се Бајрам Акгул из Турске и Грк Панајотис Пистурис.

Бањалука ће бити домаћин изборног конгреса у суботу, а очекује се долазак представника из већине земаља које чине Унију.

Ова позиција важна је прије свега због утицаја у Европској бициклистичкој унији, те пружа могућности за добијање нових пројеката за развој бициклизма.

- Није мала ствар да будете на челу оваквог тијела, а то говоре и биографије мојих противкандидата. Акгул је милионер, валсник фабрике бицикала "Салкано" и први човјек турског бициклизма, док је Пистурис генерални секретар Бициклистичке федерације Грчке - рекао је Куваља.

Без обзира на исход избора, драго му је, каже, што су Бањалука и Република Српска препознати као врло важна тачка у свијету бициклизма, што показују успјешно организоване трке "Београд - Бањалука" и Трка кроз Србију чак и прошле године у доба пандемије те добијање организације гранфондо Свјетског првенства које ће по броју учесника бити највећи догађај икада на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана