Кукрика ново име на почетку припрема Борца

Дарко Пашагић
Кукрика ново име на почетку припрема Борца

БАЊАЛУКА - У добром расположењу и са пуно оптимизма фудбалери Борца почели су припреме за други дио сезоне у којима ће им првенствени циљ бити излазак на међународну сцену.

На прозивци, коју је обавио шеф стручног штаба Бањалучана Бранислав Крунић једино ново име био је некадашњи голман Жељезничар Спорт тима, а доскора шведског клуба Преспа Бирлик Младен Кукрика.

- Послије одласка Немање Тркуље остали смо практично на два голмана, због тога смо одлучили да се појачамо са Кукриком - нагласио је Крунић.

Оно што је можда и најважније у овом тренутку је да је капитен Стојан Врањеш ставио параф на ранији усмени договор и продужио сарадњу до љета 2023. године.

- То је тренутно највеће појачање за нас. Очекујемо да се још појачамо, али то неће бити лако, јер Борац није прва опција играчима који би били појачања. Не желим играче којима Борац није прва опција, већ желим играче који имају вољу и жељу да дођу. Желимо појачања у нападачкој линији, како бисмо имали конкретнију реализацију. Игра и резултати који смо постигли у првом дијелу сезоне дају нам вјеру да можемо доћи до циља - изласка у Европу. Вјероватно ће бити и одлазака, јер има играча који нису задовољни минутажом, али то ћемо знати за неколико дана - рекао је Крунић.

Прву провјеру Бањалучани ђе имати 26. јанауара против Телеоптика у Старој Пазови.

- До тада ћемо радити на нашем терену, а послије меча са Београђанима, већ 27. јануара путујемо у Анталију, гдје ћемо одиграти пет контролних мечева. Ривали ће нам бити Оренбург 31. јануара, Вардар 1. фебруара, Чајка (5. фебруар), Иртиш (9. фебруар) и Динамо Кијев (10. фебруар). Ако желимо играти европске утакмице, онда морамо у припремним утакмицама играти против великих екипа. По повратку у Бањалуку настављамо са радом, а генералну провјеру имамо 15. фебруара против Челика у Зеници - додао је Крунић.

Капитен Бањалучана је нагласио да је задовољан што је продужио уговор.

- Надам се успјешним припремама и да нас заобиђу повреде, да спремни дочекамо наставак и првенства и да наставимо тамо гдје смо стали. Желим да се захвалим свима у клубу, од директора, тренера, свих запослених...У мојим годинама је велика част продужити уговор с матичним клубом. Убијеђен сам да ћу оправдати очекивања и покушаћу да направимо резултат по којем ће нас памтити - рекао је Врањеш.

 

На прозивци 32 играча

На првом окупљању фудбалера Борца појавила су се 32 играча. То су, голмани: Младен Лучић, Јован Кутић, Лука Дамјановић и Младен Кукрика, те играчи: Синиша Дујаковић, Денис Чомор, Ђорђе Ћосић, Владимир Волков, Марко Јовановић, Немања Јаничић, Небојша Рунић, Ђорђе Милојевић, Зоран Милутиновић, Александар Радуловић, Владан Даниловић, Иван Црнов, Марко Мирић, Алмедин Зиљкић, Давид Чавић, Никола Турањaнин, Владимир Арсић, Стојан Врањеш, Дејан Босанчић, Демир Јакуповић, Бојан Марковић, Саша Кајкут, Срђан Вујаклија, Александар Субић, Марко Кујунџић, Андреј Боснић, Милан Шикањић и Дејан Јаворац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана