КС БиХ није дефинисао број учесника у елитном рангу такмичења: Четири дана пред старт не зна се састав лиге

Милан Зубовић
КС БиХ није дефинисао број учесника у елитном рангу такмичења: Четири дана пред старт не зна се састав лиге

БАЊАЛУКА - Такмичење у кошаркашкој Лиги БиХ планирано је за 3. октобар, а четири дана прије старта нису потврђени учесници као ни календар такмичења.

Истина, жријеб такмичарских бројева обављен је почетком мјесеца, али њега није потврдио Управни одбор КС БиХ, тако да није обавезујући за клубове. У међувремену је дошло до одређених промјена међу учесницима. Игокеа је најавила да неће учествовати у Лиги БиХ до почетка друге фазе такмичења, јер игра у ФИБА Лиги шампиона и АБА лиги, тако да није у стању да издржи наступ на три фронта, али су је без обзира на то жребали за Лигу БиХ. Послије тога Босна Ројал је званично одустала од такмичења због лоше финансијске ситуације, док би, према посљедњим информацијама, Сарајлије ипак играле у лиги. Наводно имају тим спреман за такмичење, мада и даље траже финансије да могу изгурати цијелу сезону. Може се чути да ће некадашњи шампион Европе играти са јуниорским тимом, а коначан рок да потврди наступ има до сутра. Уколико првобитни распоред и имена клубова остану на снази, Босна би требало да гостује код Младости у Мркоњић Граду.

- Спремамо се за меч са Босном, јер немамо званичну потврду да су одустали од такмичења. Ми тренери смо на мукама јер радимо скаутинг одређене екипе, иако је велика могућност да играмо против другога или уопште не одиграмо тај меч. Надамо се да ће све бити брзо ријешено - рекао је тренер Мркоњићана Жарко Милаковић.

Клубови су огорчени понашањем Кошаркашког савеза БиХ, јер не знају шта их чека у првом колу, ако оно уопште буде играно наредног викенда. Велика је могућност да Лига броји 12 умјесто првобитно замишљених 14 клубова, што значи да би требало да буде обављено ново извлачење такмичарских бројева, односно формиран нови календар такмичења. Уколико само Игокеа не буде играла, вјероватно неће бити промјена у календару.

- Подржавамо став Кошаркашког савеза Републике Српске и чекамо одлуку Управног одбора КС БиХ који би требало да се састане ове седмице. Спремамо се за утакмицу првог кола као да ће је бити и још немамо информацију о могућем отказивању - рекао је тренер Борца Марко Шћекић.

Сличног мишљења је и тренер Прома из Доњег Вакуфа Бобан Нинић.

- Жао ми је што ситуација није јасно дефинисана неколико дана прије почетка. Све је помало чудно, мада настојимо да се спремимо по календару такмичења који нам је раније послат, а не знамо да ли ће по њему бити игране утакмице. У првом колу требало би да код нас гостује Братунац и спремамо се за њега, мада нам нико не може гарантовати да ћемо сигурно играти против њега - казао је Нинић.

Претходни жријеб

Према раније обављеном жријебу у првом колу наредног викенда требало би да играју: Борац - Слобода, Спарс - Леотар, Широки - Челик, Игокеа - Зрињски, Промо - Братунац, Младост - Босна Ројал и Чапљина - Какањ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана