Крупљани већ ухватили форму

Синиша Котараш
Крупљани већ ухватили форму

Златибор - Фудбалери Крупе продужили су низ побједа на четири од почетка припрема, а другу на Златибору јер су послије Искре из Даниловграда момци Зорана Марића савладали Грбаљ из Радановића са 4:2.

Голове за екипу из кањона Врбаса постигли су Стојан Максимовић, Јово Лукић, Лазар Николић и Данило Шиповац. Иако Марић упорно наглашава како му резултати са ових мечева нису у првом плану, свакако га радује добра игра, јер је увијек љепше побиједити него изгубити, без обзира што се ове побједе не пишу.

- Суштина свега је да играчи усвајају одређене идеје и захтеве које стављамо испред њих. Евидентно је да имамо леп помак унапред и очигледно је да имамо још доста простора за напредак. Играчи се труде, мени је то најважније и мислим да смо на добром путу да направимо нешто добро. Верујем у ове играче и сигуран сам да имају потенцијала да направе добар резултат у првенству Републике Српске - истакао је Марић.

Искусни стручњак истакао је и значај чињенице да нема проблема са играчким кадром ни када су у питању повреде, па комплетан припремни период пролази у најбољем реду.

- За сада, а надам се да ће тако и да остане, осим неких ситнијих удараца и жуљева, немамо озбиљнијих проблема што радује комплетан стручни штаб. То је значајно из више разлога, а најважнији је тај да имамо континуитет у раду. Надам се да ће овако остати до краја припрема, односно до почетка првенства јер желимо да од старта кренемо са добрим играма и резултатима - закључио је стратег Крупе.

Подсјетимо, Крупа је након три сезоне проведене у Премијер лиги, двије сезоне играња Лиге за првака и наступа у финалу Купа БиХ, на крају прошлог првенства испала у нижи ранг такмичења, Прву лигу Републике Српске. Челници клуба најавили су да желе експресан повратак у елитни ранг бх фудбала и, бар за сада, резултати остварени током припрема дају им за право да буду оптимисти.

Још двије провјере

Експедиција Крупе остаће на Златибору до краја ове седмице, а у планирано је да се одиграју још два контролна меча.

- У уторак имамо договорену утакмицу са Петровцем на Млави, такође црногорским прволигашем, док ћемо у суботу одмерити снаге са новим чланом Прве лиге Србије, Графичарем. У питању су две провере са јаким противницима што нам и одговара у овој фази припрема. Уосталом, ја увек тежим да играм утакмице против јачих ривала јер је то, по мом мишљењу, корисније него да се уљуљкамо у лажну сигурност победама против лаких противника - појаснио је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана