Крупи фудбалски Куп Републике Српске

Дејан Марић
Foto: ГС

ДО­БОЈ - Фуд­ба­ле­ри Кру­пе из пе­тог по­ку­ша­ја су осво­ји­ли Куп Ре­пу­бли­ке Срп­ске "Ми­лан Је­лић".

Састав из кањона Тијесно је након четири пораза у финалима коначно разбио проклетство и преко Рудар Приједора стигао до трофеја (2:0).

На тај начин је чета Владимира Илића заокружила готово савршену сезону у којој је претходно освојила и титулу у Првој лиги Српске. "Рудари", с друге стране, нису успјели да освоје ни утјешну награду, с обзиром на то да су по свему судећи испали из Премијер лиге, а били су на добром путу да узму Куп РС, пошто су у већем дијелу првог полувремена били бољи ривал. Међутим, нису успјели да искористе неколико солидних прилика и за то су кажњени у првом минуту судијске надокнаде првог полувремена. Одбрана Приједорчана је киксала, Еманулах Блажевић је испратио ту грешку у приземним ударцем довео свој тим у вођство.

Крупа је у наставку одржавала стечену предност, да би тачку на "и" поново ставила у надокнади. Овај пут у жижи је био Кристијан Пенић који је "повукао" лопту кроз средину, дошао на неких 25 метара од гола ривала и сјајним шутом отклонио све дилеме у вези са побједником.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана