Крупа значајно подигла ниво игре под вођством стручне комисије: Играчи промијенили однос према обавезама

Синиша Котараш
Крупа значајно подигла ниво игре под вођством стручне комисије: Играчи промијенили однос према обавезама

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе освојили су три бода у посљедње три утакмице и на тај начин задржали шансе да до краја првенства ипак изборе опстанак.

Интересантно, на овим мечевима екипу су водили најближи сарадници доскорашњег шефа стручног штаба Велимира Стојнића - Синиша Мркобрада, Марко Мазалица и Владимир Илић којима се сада прикључио и Небојша Анђелић.

Првобитно је било замишљено да они буду прелазно рјешење, за утакмицу или двије, али им је управа дала повјерење да воде тим до краја јесењег дијела шампионата. То као да је донијело онај жељени, позитивни шок и Крупа је заиграла много боље. 

- Мислим да се, од момента када смо преузели тим, увелико промијенио однос играча према обавезама. Сви заједно смо напокон схватили који је модел игре који Крупа треба да примјењује. То на терену изгледа добро, само још да поправимо реализацију јер, да смо дали неки погодак више, сигурно је да би наш салдо данас био много бољи - истакао је “први међу једнакима” Синиша Мркобрада.

Интересантно је да ова четворка функционише без икаквих проблема, свако зна своје задужење, што, бар за сада, даје добре резултате.

- Свако од нас има свој дио посла и поносан сам што дјелујемо заиста компактно. А посебно морам да истакнем најмлађег међу нама, Владимира Илића (22), који је лавовски дио посла преузео на себе. Не боји се одговорности, учествује у комплетном раду и убијеђен сам да ће направити добру каријеру - пренио је Мркобрада.

Мимо свих очекивања, и играчки кадар Крупе прихватио је овакав начин рада. Исто важи и за избор капитена и ову улогу је током јесени већ обављало неколико играча.

- Логика је једноставна, нема незамјенљивих и када су то играчи схватили, кренуо је преокрет. Како тренираш током седмице, такав статус имаш у суботу, тачније колико даш, толико добијеш и ту нема много филозофије. А колико се тај однос према дресу Крупе промијенио, најбоље показује примјер Керима Палића који је на почетку меча задобио дубоку посјекотину испод ока и четири копче, али је одбио замјену. Касније, током утакмице, избијена су му и два зуба, али је он ипак остао на терену до пет минута прије краја - тврди Мркобрада.

Још три или четири бода

До краја првог дијела сезоне Крупу очекују још три утакмице, а Мркобрада истиче да би био пресрећан ако би освојили три или четири бода.

- Већ у сриједу нам долази Борац, а њему се не пријети. То је тим који има већи ростер од нас, признајемо им улогу фаворита, али нема предаје. Шансу видимо на гостовању код Слободе, док за меч задњег кола, против Жељезничара у Крупи на Врбасу, вриједи исто као и за Борац. Ипак, да не идемо предалеко, идемо од меча до меча и тренутно смо потпуно концентрисани на утакмицу са Борцем - категоричан је Мркобрада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана