Крупа тријумфално завршила први круг Прве лиге Републике Српске

Синиша Котараш
Крупа тријумфално завршила први круг Прве лиге Републике Српске

Дервента - Фудбалери Крупе задржали су прво мјесто на табели Прве лиге Републике Српске на крају првог круга шампионата, са три бода предности у односу на другопласирани Рудар Приједор.

Изабраници Зорана Марића славили су у дербију деветог кола на гостовању у Дервенти, гдје су савладали Текстилац са минималних 1:0. Погодак капитена Николе Дујаковића у посљедњем минуту првог полувремена био је довољан за наставак серије и седму узастопну првенствену побједу, а тријумф прволигаша из кањона Врбаса могао је бити и увјерљивији да су нападачи имали свој дан.

- За нас је ова утакмица, након што смо у прошлом колу паузирали, била много тежа на психолошком плану. Свакако, Текстилац се показао као квалитетан ривал и сигурно да је ријеч о једној од бољих екипа Прве лиге, поготово када игра на домаћем терену. Ми смо, ипак, били много бољи, али нас реализација није послужила, промашили смо неколико идеалних прилика. - истакао је Дујаковић.

Међутим, најважније је да смо наставили низ побједа и да полако грабимо према циљу, коначном освајању првог мјеста и повратку у Премијер лигу. Али, не смијемо се опуштати јер има још много да се игра, а нас већ ове седмице чекају два тешка искушења, утакмица Купа РС у Модричи, а онда и гостовање код Жељезничара у Бањалуци - додао је Дујаковић.

У редовима Текстилца истичу заслужену побједу гостију из Крупе на Врбасу, али и жале због чињенице да нису били комплетни јер би у том случају противнику створили много више проблема.

- Нисмо могли да рачунамо на три стандардна првотимца, капитена Душана Марића, Миодрага Рудана и Стефана Милојевића, који нам много значе. Ипак, и ослабљени смо одиграли добру утакмицу и пружили жесток отпор фаворизованом противнику. Мислим да смо овом добром игром добили додатно самопоуздање за наставак првенства јер, ако можемо овако квалитетно да се одупремо фавориту, онда против себи равних морамо још боље - рекао је тренер “кројача” Данимир Милкановић.

Када је у питању учинак екипе након првих девет кола, Милкановић истиче да није незадовољан оствареним.

- Можда смо могли да освојимо још два бода, ту прије свега мислим на домаћи меч са Славијом који је завршен 2:2, али смо, генерално, задовољни. Прије свега игром ове младе екипе са свега пар искуснијих играча, тако да у наставку очекујемо још боље партије. Сада нам слиједи нешто повољнији распоред и то бисмо морали искористити да већ до краја јесење полусезоне обезбиједимо опстанак - додао је Милкановић. 

 

Текстилац    0 (0) 
Крупа            1 (0)

Стријелац: 0:1 Дујаковић у 45. минуту.
Стадион: Градски. 
Гледалаца: 300. 
Судија: Слађан Дошло (Источно Сарајево) 7. 
Жути картони: Ђекић, Ђуричић, помоћни тренер Ћулум (Текстилац), Макитан, Филиповић (Крупа).
Играч утакмице: Никола Дујаковић (Крупа) 7,5.

Текстилац: Плиснић 7, Јоловић 6,5, Граховац 6 (од 72. минута Перовић -), Аљетић 6, Ступар 6, Рељић 5,5 (од 64. минута Ћирић -), Зарић 6, Ћорић 6, Ђуричић 6,5, Ђекић 6,5, Рашевић 6. Тренер: Данимир Милкановић.

Крупа: Колак 7, Макитан 7, Лукић 6,5 (од 90+1. минута С. Николић -), Дујаковић 7,5, Палић 7, Филиповић 7, Максимовић 7, Микетек 7, Мандић 6,5 (од 64. минута Билал -), Голубовић 6,5 (од 81. минута Блажевић -), Л. Николић 7. Тренер: Зоран Марић.

 

Прва лига

1. Крупа                        8    7    1    0    21:5     22
2. Рудар Приједор     8    6    1    1    15:2      19
3. Козара                      8    3    2    3    8:10     11
4. Алфа Модрича       8    3    1    4    11:8    10
5. Славија                    8    2    3    3    11:16    9
6. Жељезничар          8    2    2    4    4:7        8
7. Текстилац               8    2    2    4    7:13      8
8. Подриње                 8    2    2    4    8:16      8
9. Јединство              8    2    0    6    9:17      6

 

Листа стријелаца:

6 голова:  Н. Бјелош (Славија).
5 голова:  Буразор (Рудар Приједор).
4 гола:     Лукић, Дујаковић (Крупа). 
3 гола:     Перић (Алфа Модрича), Јањић (Подриње), Калесић, Шикањић (Рудар Приједор)...
2 гола:     Трифковић, Триван (Алфа Модрича), Теодоровић (Жељезничар), Митровић, Хасикић (Јединство), Новаковић, Гаврић (Козара), Мандић,   Блажевић, Л. Николић, Микетек, Голубовић (Крупа), Пекија (Рудар Приједор), Д. Бјелош (Славија), Перовић, Милојевић, Ступар (Текстилац)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана