Крупа поново високо циља

Дарко Пашагић
Крупа поново високо циља

БАЊАЛУКА - Актуелни шампион Републике Српске Крупа почела је са припремама за нову сезону у којој ће циљ бити непромијењен - борба за сами врх табеле и афирмација младих играча.

Клуб из кањона Тијесно поново ће бити у истом рангу такмичења, Првој лиги Републике Српске, иако је требало да наступе у Премијер лиги. Међутим, због недобијања лиценце за такмичење од тога неће бити ништа. То није деморалисало вриједне челнике овог клуба, који и даље имају високе амбиције.

- Ништа се не мијења у нашим плановима. Наш циљ је да будемо у самом врху табеле и да кроз сва такмичења, а првенствено Прву лигу Републике Српске, афирмишемо што више младих играча, који су будућност фудбала - нагласио је шеф стручног штаба Крупе Владимир Илић.

На прозивци су била присутна 24 фудбалера.

- Првом тренингу оправдано нису присуствовали Миодраг Рудан и Никола Митровић. Од нових играча ту су Александар Петровић, који је дошао из Жељезничар Спорт тима и Лука Дрча из Борца. У наредним данима очекујемо долазак још три, четири фудбалера и за нас ће тада прелазни рок бити завршен - истакао је Илић.

Клуб су за сада напустила два играча.

- Отишли су Еманулах Блажевић и Димитрије Тврдишић, којима желимо много среће у наставку каријере. Још смо у преговорима са капитеном Немањом Видовићем и у наредних дан - два знаћемо да ли он остаје или иде - наставио је Илић.

Познат је и план припрема Крупе.

- Прве двије и по седмице радићемо код куће. За то вријеме смо планирали одигравање три контролна сусрета. Већ 2. јула играћемо против бившег премијерлигаша Рудар Приједора, а седам дана касније путујемо у Осијек, гдје ћемо са истоименим чланом ХНЛ-а одиграти пријатељску утакмицу. За 13. јул планирана је провјера против Омарске, а два дана касније путујемо на наставак припрема, који ћемо обавити на Златибору. У Србији ћемо остати осам дана и за то вријеме одиграти три сусрета. Већ су познати и противници. То су црногорски Рудар из Пљеваља, те Слобода из Ужица и београдски Графичар. По повратку настављамо са радом, а седам дана прије почетка првенства имаћемо генералну провјеру против Лакташа - додао је Илић.

Велика борба

Млади стручњак на кормилу Крупе Владимир Илић сматра да ће наредна сезона у Првој лиги Републике Српске бити више него интересантна.

- Биће стварно доста екипа које ће конкурисати за највиши пласман. Осим нас велике амбиције имају Звијезда 09 и Слобода из Новог Града, два бивша премијерлигаша Рудар Приједор и Радник, зворничка Дрина, Сутјеска, а сигурно да ће се у борбу за висок пласман умијешати и повратник у прволигашко друштво Лакташи. Наравно има ту још неколико екипа које сваком могу помрсити рачуне - тако да очекујем велику борбу, али и веома неизвјесно првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана