Крупа граби ка Премијер лиги

Синиша Котараш
Крупа граби ка Премијер лиги

БАЊАЛУКА - Дерби десетог кола Прве лиге Републике Српске припао је екипи Крупа која је са 3:1 славила на гостовању код Жељезничара.

Прволигаш из кањона Врбаса је на тај начин задржао прво мјесто на табели, а захваљујући киксу другопласираног Рудар Приједора у Брчком, изабраници Зорана Марића повећали су своју предност на пет бодова.

Све дилеме око побједника ријешене су већ након првих 45 минута када је Крупа и постигла сва три поготка, тако да домаћин, и поред силне жеље и теренске иницијативе, није успио да уради ништа више од почасног поготка десет минута прије краја.

- Искористили смо све своје шансе у првом полувремену, на време пробили иначе добро постављену одбрану домаћина, а онда смо, у 45. минуту, све решили трећим голом. У наставку смо свесно препустили иницијативу Жељезничару и ограничили се на контре из којих смо, можда, могли да постигнемо још који погодак. Све у свему, задовољан сам победом и наставком серије тријумфа јер је то једини начин да на крају изборимо повратак у Премијер лигу - нагласио је тренер Крупе Зоран Марић.

Једини конкурент Крупљана у борби за шампионску титулу Рудар Приједор одиграо је у Брчком само 0:0, па сада заостају чак пет бодова.

- Лепа је то предност, али не мора ништа да значи. Има још много утакмица да буде одиграно, много је бодова у оптицају и у овом моменту не размишљамо претерано о томе. Једино што је важно, то је ко ће на крају првенства да буде први. Зато ћемо и даље жестоко да радимо јер желимо да наставимо са низом победа, а да би у томе успели, морамо да будемо још бољи - поручио је Марић.

Са друге стране, из редова прволигаша са Предграђа, признају Крупи да је била квалитетнији ривал, али и истичу како су прва два поготка постигнута из недозвољених позиција, што је установљено прегледањем снимка након утакмице.

- Прво да кажем да је Крупа показала како је с правом на врху табеле. Ипак, није све тако сјајно како је током меча изгледало. Наиме, ривал нам је у првом полувремену дао три гола, а прва два су постигнута из недозвољених позиција што се касније испоставило јер смо прегледали снимак. То је, више него сигурно, битно утицало на каснији развој утакмице. Трећи погодак смо примили у најгоре вријеме, у посљедњем минуту полувремена, што нас је још више дотукло. Ипак, одиграли смо у другом полувремену много боље, нисмо дозолили гостима да нас угрозе, а покушали смо бар да на крају ублажимо пораз. И успјели смо у томе. Генерално, мислим да су ова два детаља одлучила побједника иако би Крупа, по ономе што су приказали, опет била много ближа побједу - истакао је тренер Жељезничара Зоран Ћургуз.

 

Жељезничар СТ    1 (0)
Крупа                       3 (3)  
 

Стријелци: 0:1 Лукић у 6, 0:2 Голубовић у 30, 0:3 Мандић у 45, 1:3 Кузмановић из пенала у 80. минуту.
Стадион: Жељезничара у Бањалуци.
Гледалаца: 200.
Судија: Велимир Дринић (Модрича) 7.
Жути картони: Теодоровић, Џаферовић (Жељезничар СТ).
Играч утакмице:  Јово Лукић (Крупа) 7,5.

Жељезничар: Ћетковић 6, Чолић 6, Сладојевић 6, Шаула 6, Марјановић 5,5 (од 46. минута Баштић 6), Џаферовић 6, Јовандић 5,5 (од 46. минута Купрешак 6), Кузмановић 6,5, Малић 6,5, Петровић 6, Теодоровић 6 (од 72.  минута Ружичић -). Тренер: Зоран Ћургуз.
Крупа: Колак 7, Макитан 7, Лукић 7,5, Дујаковић 7, Палић 7, Билал 7, Филиповић 6,5 (од 57. минута Пузигаћа 6,5), Максимовић 7, Микетек 7, Мандић 7 (од 75. минута Л. Николић -), Голубовић 7 (од 81. минута М. Модић -). Тренер: Зоран Марић.


Прва лига РС

1. Крупа                       9    8    1    0    24:6     25
2. Рудар Приједор      9    6    2    1    15:2     20
3. Козара                    9    4    2    3    10:11    14
4. Алфа Модрича      9    3    1    5    12:10    10
5. Славија                  9    2    4    3    11:16    10
6. Подриње                9    2    3    4    8:16      9
7. Жељезничар СТ    9    2    2    5    5:10      8
8. Текстилац             8    2     2    4     7:13     8
9. Јединство             9    2     1    6     9:17     7

 

Листа стријелаца

6 голова - Н. Бјелош (Славија)
5  - Лукић (Крупа), Буразор (Рудар Приједор)
4 - Дујаковић (Крупа)
3 - Перић (Алфа Модрича), Голубовић, Мандић (Крупа), Јањић (Подриње), Калесић, Шикањић (Рудар Приједор),
2 - Трифковић, Триван, Стокић (Алфа Модрича), Теодоровић, Кузмановић (Жељезничар), Митровић, Хасикић (Јединство), Новаковић, Гаврић, Лолић (Козара), Блажевић, Л. Николић, Микетек (Крупа), Пекија (Рудар Приједор), Д. Бјелош (Славија), Перовић, Милојевић, Ступар (Текстилац)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана