Крунић близу клупе Нижњег

  Душан Репија
Крунић близу клупе Нижњег

БАЊАЛУКА - Млади стручњак Бранислав Крунић један је од најозбиљнијих кандидата за преузимање Нижњег Новгорада, пренијели су водећи руски медији.

У данима када су све очи фудбалске публике уперене према Катару, из највеће земље свијета стигла је информација која је одјекнула као бомба. Клупа члана елитног ранга руског фудбала остала је упражњена након што је Михаил Галактионов одлучио да прихвати понуду московске Локомотиве па су челници Нижњег кренули у потрагу за новим тренером. Како преносе портали "sportsdaily.ru" и "rusfootball.info" рођени Требињац је у кругу најозбиљнијих кандидата.

"Глас" је контактирао са некада сјајним фудбалером који је кратко прокоментарисао да интересовање клуба из једне од најбољих лига свијета свакако прија, али да тренутно не може да каже ништа више него што је освануло у тамошњим медијима.

Имајући у виду да овдашњи стручњаци тешко добијају шансу било гдје ван граница БиХ сигурно је оваква могућност помало изненађујућа. Са друге стране, Крунић је као фудбалер оставио велики траг у Русији, који очигледно није изблиједио ни послије 12 година када је напустио Динамо из Бријанска.

Први клуб у Премијер лиги био му је Томск у који је дошао послије сјајних игара у украјинском Волину. За кратко вријеме постао је један од најбољих везних играча лиге па је послије једне сезоне добио позив ФК Москва чији дрес је носио од 2007. до 2010. године. У елитном рангу руског фудбала одиграо је стотињак утакмица, да би се потом вратио у Леотар па Борац, а богату каријеру привео крају у Жељезничар Спорт тиму, у којем је паралелно почео и тренерску. Након што је са младом четом са Предграђа из четврте стигао до Прве лиге Српске, 2018. године прихватио је позив Крупе са којом је дебитовао у Премијер лиги, а потом је сједио и на клупи Борца. Посљедњи ангажман имао је у Леотару, који је водио прошле године такође у Премијер лиги.

Привремени тренер екипе из Новгорода је доскорашњи помоћник Антон Хазов, а према писању руских медија, мање шансе од Крунића да добију посао имају домаћи стручњаци Вадим Гаранин, Олег Василенко, Владислав Радимов и Александр Сторожук. У руској Премијер лиги тренутно је пауза, а лига се наставља почетком марта. Нижњи је тренутно на 12. мјесту од 16 клубова елитног ранга, али прилично сигуран, јер има седам бодова више од Химкија, који је у зони испадања.

Само три странца

Колико је тешко добити прилику у најјачој руској лиги свједочи податак да од 16 екипа само три тренутно имају страног тренера на клупи. Српски стручњак Славиша Јокановић води Динамо из Москве, Шпанац Гиљермо Абаскал столује у московском Спартаку, Чех Марсел Личка је шеф струке Оренбурга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана