Критике Нуркићу због прозивања министра Шеранића

Срна, Агенције
Критике Нуркићу због прозивања министра Шеранића

САРАЈЕВО - Кошаркаш Портланд Трејлблејзерса Јусуф Нуркић прозвао је министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића и својим коментаром изазвао много негативних реакција на интернету.

Нуркић се огласио поводом изјаве министра Шеранића који је рекао да у ФБиХ има 29 заражених особа вирусом корона, а девет у Српској, те да је Република Српска са ФБиХ постигла договор да ће "сваког дана у турнусу од по једног сата заражене особе бити спроведене према Федерацији".

-Чије држављанство имаш министаре мој, ти и политика нисте добар спој,ал' шта те брига, док је оваца велики број, важно је да пуном паром ради страначки строј - написао је Нуркић у стиху у објави на свом „Твитер“ налогу.

Његов потез је наишао на велике осуде у Републици Српској, као и ФБиХ уз оцјену да покушава да омаловажи рад министра који је посљедњих дана добијао низ похвала и из Републике Српске и из ФБиХ за свој рад када је ријеч о спречавању ширења вируса корона.

Након срамне објаве Нуркића реаговао је и Игор Додик, предсједник КК "Игокеа".

- И послије се чуде што не навијам за БиХ. Кад имаш неког у репрезентацији попут Јусуфа једноставно те је срамота. У оваквој ситуацији показивати да неког мрзиш. Јадно", написао је Игор Додик на „Твитеру“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана