Крајње неизвјесна ситуација у брчанском Јединству: Управа се не јавља, играчи не могу сами

Синиша Котараш
Крајње неизвјесна ситуација у брчанском Јединству: Управа се не јавља, играчи не могу сами

БРЧКО - Стручни штаб и фудбалери Јединства из Брчког обуставили су тренинге јер у клубу тренутно не постоје минимални услови рад.

До када ће ово стање потрајати не зна нико, осим можда предсједника Радојице Божића, али се он не појављује на стадиону баш као остали чланови управе.

- Искрено, тренутно не знам на чему смо јер нам се нико од челних људи још нико није обратио. Посљедњих десетак дана ни са ким од управе нисмо имали контакт са изузетком секретара Раде Цвјетковића који нема никаква овлашћења. Да није било њега који покушава да што коректније одради свој посао утакмица са Подрињем у суботу вјероватно не би била одиграна. На папиру постоје предсједник, Управни одбор и Скупштина клуба која није одржана у посљедње три године, а неће ускоро ако ситуација остане оваква. Нити желим, нити је мој посао да се мијешам у политику клуба, његову организацију, финансирање и остале ствари. Интересује ме само терен и спортски сектор - истакао је тренер Јединства Зоран Брковић.

Према његовим ријечима, на стадиону немају никакве услове за рад. Искључена им је електрична енергија па немају ни топле воде.

- То није хумано према дјеци од које се очекује да направе резултате, а за узврат им није омогућен ни минимум основних услова. Да све буде још горе ради се о заиста талентованим дјечацима од којих су неки већ имали прилику да дебитују за први тим и од којих се очекује да за коју годину буду окосница Јединства. Међутим, уколико би први тим престао да ради, вјероватно би се то одразило и на млађе категорије и бојим се да би у том случају већина њих прешла у друге клубове из Брчког и околине - појаснио је Брковић.

Није тајна да Јединство већ готово двије године од Брчко дистрикта не добија ништа. У клубу су се надали да ће се ситуација поправити након посљедњих избора и доласка нових људи, али им се надања нису испунила.

- Сваког дана очекујемо да буде одржан састанак са управом  па да будемо начисто каква нам је судбина, односно да ли ћемо уопште наставити рад и такмичење. На дну смо табеле, али желимо да одиграмо до краја и на терену покушамо изборити опстанак. Нико нема права да нам ускрати наду, поготово што шансе за опстанак још постоје - поручио је Брковић.

Пробајте ви, мени се не јавља

Брковић већ данима покушава да ступи у контакт са предсједником Радојицом Божићем или неким чланом управе, али без успјеха. На нашу најаву да ћемо покушати контактирати првог човјека клуба кратко је поручио.

- Пробајте ви да га назовете, можда ћете имати више среће. Мени се ни он ни било ко други из управе не јавља већ данима - нагласио је Брковић.

И поред бројних покушаја на више телефонских бројева нисмо успјели да контактирамо Божића.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана