Козара јача за четири играча

Зоран Вајкић
Козара јача за четири играча

Градишка - Послије краћег састанка са управом клуба нови тренер Козаре Неџад Жерић извршио је прозивку фудбалера и са сарадником Предрагом Томашем одржао први тренинг.

На прозивци није било стандардних играча из прошле сезоне Милана Шакића, Небојше Стјепановића, Александра Кондића, Славише Максимовића, Душана Комљеновића, Огњена Петровића и Алмира Кукавице тако да је пред Козаром озбиљна реконструкција тима до краја прелазног рока 19. јула. У клубу су свјесни да их је напустило доста квалитетних фудбалера, али вјерују да ће то надомјестити адекватним појачањима од којих су нека већ пристигла на стадион у Градишци.

- За сада смо у наше редове већ довели четворицу играча. То су Небојша Бабић (Жељезничар Спорт тим), Алекса Радетић и Живко Бубић (Јединство, Жеравица) и Никола Бабић (“13 Скојевки”). Наредних дана сигурно ће нас појачати још неколико провјерених фудбалера. У завршним преговорима смо са Александром Поповићем (Борац, Бањалука), Стефаном Кршићем (Травник), Николом Копањом (Слога, Србац) и Игором Кузмановићем (Жељезничар Спорт тим) - нагласио је директор градишког прволигаша Синиша Ђурић.

Према његовим ријечима, изненадни одлазак са кормила клуба тренера Игора Јанковића, који је био задужен за прелазни рок, пореметио је планове руководству Козаре јер је драгоцјено вријеме потрошено на тражење замјене. Ангажовањем Неџада Жерића из Рудар Приједора, који ће у сезони 2019-20. бити на кормилу градишког прволигаша у Првој лиги Републике Српске превазиђена је криза и енергија се сада усмјерава на играчка појачања. Нови тренер послије првог радног дана је нагласио да је најважније да се кренуло са припремама.

- Кренули смо са радом, али нећемо бити мирни до краја прелазног рока док не комплетирамо екипу. Овај период је тежак за све нас, али вјерујем да ће на крају све бити у најбољем реду  - рекао је Жерић.

Захвалио је челницима градишког прволигаша на указаном повјерењу.

- Козара је корак напријед у мојој тренерској каријери. Прошлу сезону сам водио Рудар Приједор, прије тога Подгрмеч из Санског Моста и Јединство из Бихаћа. Знам да је мој нови клуб бивши премијерлигаш, велико фудбалско име и за мене је част бити дио тог спортског колектива. Наш циљ је да као екипа напредујемо и да се боримо за горњи дио табеле. Очекујем да то остваримо - додао је Жерић.

Контролни сусрети

Прву контролну утакмицу Козара ће одиграти у суботу, а име противника још није познато. Затим ће 20. и 21. јула наступити на турниру у Дубравама, а за 27. јул заказан је меч са Јединством из Бихаћа у Градишци. Генералну провјеру пред старт шампионата 10. августа, градишки прволигаш имаће седам дана раније на турниру у Жеравици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана