Ковачевић више пута прекршио Статут

Дарко Пашагић
Ковачевић више пута прекршио Статут

БАЊАЛУКА - Шест чланова Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске, први потпредсједник Душан Марковић, други потпредсједник Милорад О. Лале, те Младен Кршић, Драган Аранђић, Мирко Милошевић и Вицо Зељковић неће одустати од смјене предсједника ФСРС Миле Ковачевића, за којег је утврђено да је прекршио Статут.

Ковачевић одбија да сазове ванредну Скупштину ФСРС на којој би се расправљало о његовој смјени коју жели већина фудбалских радника.

Незадовољни чланови Извршног одбора су издали и саопштење, у којем истичу да је Ковачевић прекршио законске прописе и оглушио се о наредбу надлежне Просвјетне комисије да сазове сједницу Скупштине.

У саопштењу су, између осталог, каже да је рјешење Статута потврђено извршним рјешењима Републичке управе за инспекцијске послове, Сектора просвјетне инспекције - Одјељење Бањалука од 20. и 30. септембра.

Тим рјешењима наложено је ФСРС да се закаже сједница ИО и Скупштине ФСРС, од стране надлежних тијела ФСРС, и то предсједника ФСРС као одговорног лица и генералног секретара.

Иако је рок за заказивање одавно прошао, сједнице нису заказане.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана