Ковач: Пале нам пружају одличне услове за припреме

Срна
Ковач: Пале нам пружају одличне услове за припреме

ПАЛЕ- Одбојкашка репрезентација Србије одрадила је базичне припреме на Палама за предстојеће Европско првенство на којем ће бранити титулу.

Репрезентативаци Србије, њих 25, предвођени селектором Слободаном Ковачем протеклих 14 дана радили су напорно у Спортско-пословном центру „Пеки“.

Ковач је рекао Срни да су се српски одбојкаши већ четврти пут у Палама припремали за велика такмичења, јер су овдје одлични услови и домаћини им дају велику подршку и огромну позитивну енергију да направе што бољи резултат.

Он истиче да су Пале срећно и талично мјесто одакле носе фантастичне утиске и сјећања.

-Максимално смо искористили одличне услове за физичке припреме. Радили смо пожртовано и ефикасно како би направили базу у физичком и техничком смислу. Комбиновали смо рад у теретани, трчање на стадиону и рад са лоптом у дворани - навео је Ковач.

Он је истакао да је важно да играчи у такмичење уђу што спремнији и здравији, јер када је екипа комплетна онда се може очекивати медаља, што је Србији увијек и циљ.

Капитен Немања Петрић рекао је да се сви репрезентативци Србије у Палама осјећају као домаћи, јер годинама долазе на припреме и увијек се радо враћају.

-Србији су увек високе амбиције када су у питању велика такмичења. Актуелни смо шампиони и увек је теже одбранити медаљу него освојити први пут - рекао је Петрић за Срну.

Репрезентативац Србије Дражен Лубурић изразио је задовољство гостопримством у Палама, наводећи да су на располагању имали дворану 24 часа, што им много значи јер нису морали ограничавати тренинге, додавши да ће овдје и даље долазити.

Одбојкаш Урош Ковачевић истакао је да репрезентација Србија има квалитет да одбрани титулу, те да су припреме у Палама биле напорне и тешке и да су радили на кондицији.

Репрезентација Србије отпутовала је јуче за Београд гдје ће наставити припреме, те одиграти пријатељске утакмице пред Европско првенство које ће бити одиграно од 1. до 19. септембра у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.

Први меч „А“ групи у Кракову одбојкаши Србије одиграће против Белгије, 2. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана