Которварошани тријумфовали на Међународном турниру пријатељства

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ - Которварошки фудбалски ветерани побједници су 5. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовале екипе из Србије и Републике Српске.

Которварошани су у конкуренцији осам екипа остварили максималан учинак од четири побједе. У финалу су савладали екипу Сокобање резултатом 2:0, док су ветерани из Саничана у борби за треће мјесто савладали Приједорчане са 4:1.

Пето мјесто је припало другој екипи фудбалских ветерана из Котор Вароша, шестопласирани су играчи из Ђурђева из Србије, Апатин је заузео седмо мјесто, док су "Сашини пријатељи" окончали турнир као осмопласирани.

Члан побједничке екипе Зоран Столић рекао је да су у изузетно јакој конкуренцији одбранили титулу, али да је најбитније да његују традицију и шире пријатељство са браћом из Србије и екипама из окружења.

Представници фудбалских ветерана из Сокобање, Апатина и Ђурђева оцијенили су да је турнир организован на врхунском нивоу, чиме су домаћини показали зашто су препознатљиви у региону.

Трећи пут је на турниру учествовала екипа "Сашиних пријатеља", који на овај начин чувају сјећање на најмлађег мајора Војске Републике Српске Александра Саше Петровића, који је преминуо прије четири године.

"Оваква врхунска организација и гостопримство само се могу доживјети у Котор Варошу, јер су домаћини максимално посвећени и ангажовани да се сви ми осјећамо као код своје куће", поручили су радне колеге и Сашини пријатељи, који су заједно са делегацијама осталих екипа учесника положили цвијеће на спомен-обиљежје.

Пети Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу "Котор Варош 2022" заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана