Коста Кондић стигао из Игокее на позајмицу у Борац: Добра прилика да направим искорак

Милан Зубовић
Коста Кондић стигао из Игокее на позајмицу у Борац: Добра прилика да направим искорак

БАЊАЛУКА - Коста Кондић посљедње је појачање Борца за нову сезону. Млади плејмејкер који покрива позицију бека шутера рођен је у Бањалуци 5. августа 2001. године и до сада је наступао за Студент и Игокеу.

У дресу тима из Александровца прошле сезоне уписао је осам наступа у АБА лиги као и двије утакмице у Лиги шампиона. Долазак на позајмицу у клубу који ће играти нижи ранг такмичења од Игокее Кондић доживљава као корак напријед, јер се нада да ће добити већу прилику за доказивање.

- Долазак у Борац видим као добру прилику да играм, јер у протеклом периоду нисам добијао много минута. Дошао сам да дам свој максимум, напредујем индивидуално те стекнем неко искуство. И даље сам у јаком такмичењу од којег само могу да имам користи. Екипу добро познајем, односно све домаће играче, са Вуком Бошковићем сам играо у истом тиму и вјерујем да ћу се брзо уклопити. Једини проблем је мало времена за уигравање до почетка првог балон турнира, што значи да морамо много више и јаче да радимо - истакао је Кондић који је играо у омладинским селекцијама БиХ.

Његовим доласком на позајмицу Бањалучани су наставили да склапају тим чије ће амбиције бити доста високе, можда и шампионске, мада о томе нико у клубу не жели да говори истичући да је још рано давати било какве пројекције. Током љета промијењена је скоро цијела постава, а од старосједилаца ту су тренер Драган Николић, капитен Драшко Кнежевић, Аљоша Јанковић и Немања Рељић.

- Окупили смо талентовану екипу од које очекујемо да заблиста на терену, играчи напредују на личном плану, стекну искуство те се покажу у најбољем свјетлу. О посебним амбицијама тешко је говорити, јер се остале екипе из Друге АБА лиге нису комплетирале. Праву слику о квалитету сваког тима стећи ћемо током првог балон турнира на Златибору (10. од 14. октобар). Подразумијева се да желимо побједу у сваком мечу и циљ нам је да изборимо наступ у плеј-офу Друге АБА лиге, односно мјесто у врху табеле - изјавио је директор Борца Тибор Флорјан.

Састав

Дрес Борца у сезони пред нама браниће Дианте Болдвин, Вук Бошковић, Душан Мајсторовић, Џош Канингем, Стефан Кенић, Ђорђе Пажин, Радош Шешлија, Његош Сикираш, Драшко Кнежевић, Немања Рељић, Аљоша Јанковић, Срђан Гаврић, Коста Кондић, Срђан Адамовић, Борис Драгојевић и Синиша Шорак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана