Кошаркашка Лига шест БиХ, четврто коло: Игокеа без грешке, Леотар се буди

Г.С.
Кошаркашка Лига шест БиХ, четврто коло: Игокеа без грешке, Леотар се буди

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее остали су једини непоражени тим након четири кола Лиге шест за првака БиХ.

Александровчани су на свом паркету надиграли некада љутог ривала Широки резултатом 88:72 и потврдили да су далеко испред осталих екипа. Био је то сусрет једине двије непоражене екипе, а протекао је у доминацији домаћег тима, који је водио свих 40 минута. Ове сезоне неће бити игран плеј-оф, тако да овај тријумф добија још више на значају јер је извјесно да ће ова два тима водити велику битку за титулу.

Сви играчи Игокее, осим младог Срђана Бошковића, уписали су поене, а највише их је постигао Дешон Стивенс - 14, Далибор Илић имао је дабл-дабл са 11 поена и десет скокова, док је исти број поена убацио и капитен Марко Јошило. Већ по обичају Лука Божић био је прво име гостију са 22 поена.

- Ове сезоне ушли смо веома озбиљно у Лигу шест јер се игра само лигашки дио. Против Широког смо показали квалитет и контролисали утакмицу готово свих 40 минута. Имали смо само мали пад на почетку треће четвртине, када су гости направили серију 11:0 и смањили резултат. Међутим, брзо смо одговорили, вратили своју препознатљиву игру и остварили веома важан тријумф. У прва четири кола имамо максималан учинак, али нема опуштања у наставку. Ове сезоне шансе све више добијају млади играчи, тако да носиоци могу мало да се одморе - рекао је плејмејкер Игокее Дарко Талић.

Прву побједу коначно су уписали кошаркаши Леотара, који су у гостима надиграли Спарс резултатом 71:66. Тако су Требињци прекинули низ од три пораза, а тријумф су извојевали на тежак начин. Иако су водили готово цијело прво полувријеме, десио се велики пад у игри током треће четвртине, па је домаћин имао шест поена предности. Ипак, гости су тада стисли у одбрани, направили преокрет и стигли до побједе. Дејан Шакотић са 16 поена био је најефикаснији код Леотара, док је Никола Јефтић додао 12.

Своју утакмицу четвртог кола Борац је играо синоћ против Слободе на свом терену. Пласман: 1. Игокеа 4-0, 2. Широки 3-1, 3. Спарс 2-2, 4. Леотар 1-3, 5. Слобода 1-2, 6. Борац 0-3. У петом колу, које је на распореду средином седмице, састају се Леотар - Борац, Широки - Спарс и Слобода - Игокеа.

Два потписа

Два нова кошаркаша стигла су у редове Игокее и они ће бити залог за будућност. Први од њих је потенцијални репрезентативац У-16 селекције БиХ Леон Дуни Васовиц, који долази из јајачког Водопада, а рођен је 2007. године. Уједно, члан јуниорског тима Алдин Мујезиновић, који је напунио 18 година, потписао је први професионални уговор са клубом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана