Кошаркаши Леотара уписали седму побједу заредом у Лиги БиХ: Одабрана чета гледа са чела

Милан Зубовић
Кошаркаши Леотара уписали седму побједу заредом у Лиги БиХ: Одабрана чета гледа са чела

ТРЕБИЊЕ - Седам побједа у низу за диобу првог мјеста на табели Лиге БиХ успјех је који су у табору Леотара потајно прижељкивали, а сан је постао јава након славља над Зрињским (72:66) у одгођеном мечу 12. кола.

Требињци су се срећни вратили из Мостара, па помало ни сами не могу вјеровати да ће остати уписани у историји клуба овом серијом успјеха која их је довела на диобу првог мјеста. Десет побједа и три пораза имају, баш као Борац и Широки, доста скупље екипе са ширим ростером.

- Поглед на табелу изгледа одлично. Седам побједа у низу није мала ствар. Не знам да ли је Леотар раније остварио тако нешто у Лиги БиХ. Да нам је неко прије почетка такмичења рекао да ћемо дијелити прво мјесто на табели, не бисмо му вјеровали. Потајно смо се надали, уосталом, као и сви спортисти, али знамо да има још квалитетних екипа које такође претендују на исту позицију па је наш садашњи успјех још већи - рекао је члан Леотара Дејан Шакотић.

Заједно с њим у екипи још је много искусних играча који спуштају лопту на земљу, а кошаркаш који покрива позиције бека и ниског крила наглашава да неће дозволити да их ово успава, већ ће још јаче кренути у наставак сезоне.

- Наш циљ и даље је мјесто на табели које доноси наступ у Лиги за првака. На правом смо путу да то остваримо, док један од разлога наших добрих игра лежи у чињеници да нисмо посебно оптерећени резултатом. Једноставно, идемо утакмицу по утакмицу, боримо се колико можемо, максимално се залажемо на тренингу, што се види и на утакмицама које смо добили у неизвјесним завршницама. То нам је дало много самопоуздања па смо много растерећенији и лакше играмо - рекао је Шакотић.

- Породична атмосфера влада у екипи, док се одлично слажемо и ван терена. Да није тако, ко зна шта би било. Чета смо мала, али одабрана и не планирамо да станемо, већ гурамо напријед па докле стигнемо - истакао је Шакотић.

Наступ у Другој АБА лиги његова је велика жеља као и осталих саиграча, али о томе се пита управа као и друге структуре.

- На нама је да играмо добро и надамо се да ћемо на терену изборити наступ у Другој АБА лиги јер нам је велика жеља да направимо искорак и играмо против екипа из региона. Уједно, то би био велики импулс за кошарку на југу Српске, одакле је увијек стизало доста квалитетних играча, а сада нас је 11 домаћих у тиму. Млади би имали већу жељу за доказивањем, док би се искуснији вратили из иностранства па бисмо кошаркашки искочили у први план. Шта ће бити, биће. Надајмо се најбољем - рекао је Шакотић.

Повреда Нинковића

Сјену на славље Леотара против Зрињског бацила је повреда капитена Ђорђија Нинковића који се повриједио на посљедњем тренингу пред меч. Додатни љекарски прегледи установиће степен повреде мада се може очекивати да се неће ускоро вратити у погон. Требињце су предводили Никола Јефтић са 18 поена, Шакотић и Милан Лужаић додали су по 13. Наредног викенда гостоваће код Слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана