Кошаркаши Леотара руше редом и мјеркају Другу АБА лигу: Не желимо да станемо

Дејан Марић
Кошаркаши Леотара руше редом и мјеркају Другу АБА лигу: Не желимо да станемо

ТРЕБИЊЕ - Кошаркаши Леотара истакли су кандидатуру за висок пласман Лиге 6 и борбу за Другу АБА лигу, пошто су, након Спарса на страни, узели мјеру и Борцу пред својим навијачима (83:79).

Требињци су другим везаним тријумфом потврдили да сјајна издања из регуларног дијела сезоне нису била случајна, а свог тренера Марка Ичелића “натјерали” на излив емоција уз констатацију да му је срце пуно након још једне блиставе представе.

Ичелићева чета је финални дио првенства почела са три неуспјеха и чинило се тада да неће бити у прилици да се носи са фаворизованим противницима. Па ипак, брејк у Сарајеву раздрмао је екипу која је четири дана раније на плећа бацила још један тим са Јадрана.

Била је то узбудљива утакмица у којој су екипе играле на махове. Гости су на први одмор отишли са “плус седам”, на полувремену је домаћин био корак испред, да би у трећем кварталу отишао и на максималних 11. Но, “црвено-плави” се нису предали, ушло се у узбудљиву завршницу у којој су Требињци били сталоженији и кошевима Боже Ђурасовића овјерили велику побједу.

- Поносан сам. Срце ми је пуно јер знам колико смо сви енергије уложили у овај пројекат. Није мала ствар добити две везане утакмице на овакав начин против оваквих ривала. Борац се дигао. Има сјајан ростер. Причамо о тимовима из АБА лиге. Да ли сте свесни шта смо направили са екипом у којој играју наши момци. Кажите им хвала и свака част - блистао је Ичелић.

Требињски кошаркашки феномен потврдио је да се може “потући” са свим противницима на домаћој сцени. Пролаз до Друге АБА лиге се стидљиво најављује већ дуже вријеме. Може ли он бити изборен на паркету остаје да се види. Оно што је сигурно јесте то да се екипа неће задовољити тренутним пласманом.

- Идемо даље, нећемо стати на овоме. Већ смо направили нешто велико. Завршили трећи у првенству. Сад смо на деоби трећег места у Лиги 6. Шта год да се деси до краја морамо бити задовољни. Већ смо урадили велики посао ове сезоне. Ма не морамо да добијемо више ниједну утакмицу - јасан је Ичелић, чију чету за викенд очекује искушење против одличног Широког Бријега.

Резултати петог кола: Леотар - Борац 83:79, Слобода - Игокеа с85:73, Широки Бријег - Спарс 98:64.

Парови шесте рунде: Слобода - Спарс, Широки Бријег - Леотар, Борац - Игокеа. Пласман: Игокеа 9 бодова, Широки Бријег 9, Слобода 7, Спарс 7, Леотар 7, Борац 6.

“Није сваки пораз зло”

Игокеа је помало неочекивано поражена од Слободе. Тренер Драган Бајић, наравно, није био задовољан епилогом, али је пронашао и добру страну неуспјеха.

- Шут, упркос лошим процентима, није био разлог пораза већ лоша концентрација и енергија. То је мој проблем јер након АБА лиге и ФИБА Лиге шампиона морам да мотивишем играче да играју лигу БиХ. Одрадили смо то добро у прва четири кола. У Тузли нисмо. Није сваки пораз зло. Из овог морамо да извучемо поуке. Циљ је да добијемо све утакмице до краја и освојимо титулу - јасан је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана