Кошаркаши Братунца имали проблема након затварања граница: Американци једва отишли у САД

Милан Зубовић
Кошаркаши Братунца имали проблема након затварања граница: Американци једва отишли у САД

БРАТУНАЦ - Друга сезона у Лиги БиХ за екипу Братунца била је много успјешнија него дебитантска. Нису се борили за опстанак већ за пласман у Лигу за првака, а прекид сезоне затекао их је на петом мјесту табеле и са скором од по десет побједа и пораза.

И у сезони која је прекинута због више силе имали су тројицу америчких кошаркаша Демарка Фостера, Малика Хлучовескија и Брајана Лонга. Првом од њих била је ово друга сезона, док су преостала двојица први пут обукла дрес Братунца.

- Тренутно смо сви код својих кућа и једино о чему размишљамо је да урадимо све што можемо да друштво прође са што мањим последицама услед пандемије вируса корона. Амерички играчи су такође у САД, гдје су отишли 18. марта и клуб је уложио огромне напоре да резервише авионске карте, јер је једино преко Истанбула било могуће стићи у Америку - изјавио је тренер Братунца Огњен Радић.

И поред пријевременог краја такмичења плате по основу уговора играчима би требало да буду исплаћене.

- Што се тиче плата играча, клуб ће урадити све што је у његовој моћи да поштује уговоре играча до краја, као што је случај и до сада био - нагласио је Радић.

Њему је такође ово била друга сезона на клупи у улози првог тренера и презадовољан је оствареним.

- Што се тиче самог резултата, односно броја побједа и пораза, пето место је историјски резултат за Братунац, на шта смо сви поносни. Много смо се борили током сезоне да то остваримо па је самим тим и наша радост већа, мада генерално нисмо срећни због ситуације која нас је све задесила и размишљамо како да се што пре опоравимо и вратимо редовним обавезама - рекао је Радић.

Такмичење је прекинуто средином марта и за шампиона је проглашена Игокеа, која је била лидер на табели.

- Одлука о прекиду такмичења је апсолутно оправдана, јер је здравље свих нас на првом месту, а онда долази све остало. Била су остала још два кола до краја лигашког дела и верујем да бисмо изборили Лигу за првака, што би била велика награда за све нас и зато остаје мали жал што на паркету нисмо завршили такмичење, али боље је овако. Свима нам недостаје тренинг и тензија коју доносе утакмице, али сад треба само да мислимо о томе да пандемија прође, искрено тешко је мислити о кошарци - истакао је Радић.

Оптимиста

И поред свега Радић је оптимиста, вјерује да ће све брзо проћи уз поштовање свих мјера превенције те ће кошарка поново бити главна преокупација.

- Надам се да ће привреда и друштво у целини преживети ову кризу, да ће кошарка поново наћи своје место и да ће бити спонзорисана као и до сада. Али то сада нико не зна, ми треба да се надамо и радимо наш посао, а време ће показати - казао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана