Кошаркаши Борца нису успјели да се пласирају у полуфинале АБА 2 лиге: Ко од шута живи од њега и умире

Душан Репија
Кошаркаши Борца нису успјели да се пласирају у полуфинале АБА 2 лиге: Ко од шута живи од њега и умире

ПОДГОРИЦА - Кошаркаши Борца нису успјели да се пласирају у полуфинале АБА 2 лиге, јер су у другом мечу поражени од Подгорице са 65:77.

Иако су Бањалучани из првог меча имали залиху од четири поена, то није било довољно да наставе борбу за елитни разред јадранске сцене. За то је понајвише крив лош шутерски дан екипе која је просјечно постизала највећи број поена у лиги. Само шест тројки из 34 покушаја, те 65 убачених поена били су премало да би “црвено-плави” направили још један корак иако су били фаворити за то. Ко од шута живи од њега и умире једна је од изрека за тимове којима је игра у нападу јача страна, али не успијевају да пронађу адекватно рјешење када их он не служи. Николић је мало модификовао ову изјаву, али је послао исту поенту.

- Како кажу моје старије колеге - шут је ка жена, служи те и онда те остави кад ти је најтеже. Ми смо екипа која зна да игра и воли нападачку кошарку, али то нисмо показали. Одиграли смо добро дефанзивно, онако како ја хоћу, али напад једноставно није функционисао. Изгубили смо утакмицу због тога. Наш ривал је искористио предност домаћег терена, честитам им на томе и желим срећу у полуфиналу - нагласио је Николић.

Све до четвртог периода Бањалучани су успијевали да сакрију хендикеп, али се онда разиграо Новак Мусић и више није било помоћи. Подгоричани су направили серију 10:2 и побјегли на плус 12, а талентовани плејмејкер, који је у једном периоду носио дрес Игокее, одиграо је можда и најзрелију партију каријере. Готово без грешке је водио свој тим до највећег успјеха у краткој историји, а меч је завршио са 25 поена уз девет скокова и шест асистенција, с тим што је лопту држао у својим рукама кад се утакмица ломила.

Са друге стране најбољи је био Никола Танасковић са 22, Драшко Кнежевић је додао 14, а 11 Божо Ђумић. У потпуности је подбацио Хејден Леско који се није уписао у стријелце.

- Пласманом међу осам најбољих испунили смо примарни циљ, али сам мислио да екипа може више и да има простора за то - признао је Николић.

Како су у посљедњем тренутку ухватили воз за Лигу шест ово неће бити крај сезоне за Борац.

- До 1. марта били смо посљедњи на табели, али се од мене увек очекују резултати. У 52 дана смо одиграли 18 утакмица и једина срећа у несрећи за нас је што имамо седам дана до старта првенства. Остварили смо све циљеве као клуб, али још нисам неке моје, па ће се то можда десити неке од наредних сезона - закључио је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана