Кошаркаш из Мркоњић Града мијења клуб, не и лигу: Тодоровић потписао за Тенерифе

Дејан Марић
Кошаркаш из Мркоњић Града мијења клуб, не и лигу: Тодоровић потписао за Тенерифе

САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛА ЛАГУНА - Мркоњићки кошаркаш Дејан Тодоровић наредне сезоне браниће боје Иберостар Тенерифа, са којима је потписао једногодишњи уговор.

Тако ће српско репрезентативно крило у каријери заиграти за шести клуб, а у њему ће имати прилику да направи додатни искорак и бори се за трофеје. Занимљиво, свих шест Дејанових професионалних тимова су са Пиринејског полуострва.

Тодоровић је до велике сцене ишао заобилазним путем. Пажњу на себе је скренуо у пионирским и кадетским селекцијама Младости из родног града. Пут га је даље одвео у новосадску школу кошарке “Спорт ки”, гдје га је спазио скаут Коста Јанков. Он га је препоручио легендарном Божидару Маљковићу, а Божа га довео у Уникаху.

У Малаги није одмах добио шансу. Морао је прво да се кали у филијали Клиникас Ринкону, затим и у Билбау, а када је постало јасно да у Уникахи неће добити праву прилику, потписао је уговор са Баскијцима. У Билбау је показао шта зна, постао је стандардан првотимац, а стигао је и да наступи за НБА љетни камп, бранећи боје Чикаго Булса.

Нова станица у Тодоровићевој каријери била је Мурсија, из које је прошле године прешао у Андору. У том клубу је заблистао пуним сјајем, а прије него ли је ставио параф на уговор са Тенерифима, од бившег клуба се опростио сљедећом поруком:

- Свом клупском особљу и навијачима желим много среће у Будућности. Била је ово чудна, али и генерално добра и успјешна година - написао је Тодоровић на “Твитеру”.

Док се чека званично представљање, Дејанов нови клуб је своју посљедњу аквизицију описао сљедећим ријечима:

- Нови играч “црно-златних” је двадесетшестогодишњи, 196 центиметара високи Дејан Тодоровић. Српски интернационалац рођен БиХ у Шпанију је дошао као јуниор и направио запажену каријеру. У Еврокупу је наступио на 48 утакмица, у Евролиги на пет, а са успјехом брани боје репрезентације Србије - навели су из Тенерифа.

Нови Дејанов клуб био је једно од најпријатнијих изненађења протекле сезоне Ендеса лиге. На крилима Марсела Уертаса, Ђорђа Шермандинија, Сасу Салина... прије прекида због пандемије вируса корона заузимао је четврто мјесто, али у новом формату након рестарта није успио да се избори за мјесто у плеј-офу.

Андора

Дејан Тодоровић одрадио је више него солидну претходну сезону у Андори, за коју је у три такмичења одиграо укупно 45 утакмица, од којих је на 22 био члан стартне поставе. Тако је просјечно биљежио 10,1 поен, 3,4 скока и 1,8 асистенција по утакмици, уз 42 одсто шута из игре и 39,3 процента успјешности иза линије 6,75 метара. Свакако најбољу партију пружио је у другом кругу такмичења Ендеса лиге против Сарагосе, којој је за само 19 минута на паркету “испоручио” 26 кошева. Занимљиво, тројке је шутирао без грешке, шест до шест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана