Кошаркаш из Бањалуке Лазар Мутић каријеру наставља у Сан Себастијану

Иван Драгичевић
Кошаркаш из Бањалуке Лазар Мутић каријеру наставља у Сан Себастијану

БАЊАЛУКА - Дрес Мурсије млади кошаркаш из Бањалуке Лазар Мутић замијенио је оним Сан Себастијана. Одлучио је да се из шпанске Ендеса лиге спусти ранг ниже у потрази за минутажом и бољом средином за развој иако је, како каже, задовољан епизодом у Мурсији.

Мутић је већ шест година у Шпанији, прошао је академију мадридског Реала, гдје је био у генерацији са Луком Дончићем и Дином Радончићем. Успио је да освоји и злато на Европском првенству са кадетском репрезентацијом БиХ, а сада се у родном граду припрема за наредне изазове. Сан Себастијан има амбиције да се одмах врати у шпанску елиту, из које је испао прошле сезоне.

- Истекао ми је уговор са Мурсијом и тражио сам клуб гдје ћу добити већи простор. Сан Себастијан је понудио добре услове и мислим да је најбоље мјесто за наставак каријере и за мој лични развој. Задовољан сам периодом у Мурсији, пред крај сезоне у клуб је дошао Сито Алонсо, са којим сам одлично сарађивао. Добар је тренер и од њега сам много научио. Те двије сезоне тамо су биле веома интересантне, провео сам доста времена са првом екипом и стално сам напредовао, што је најбитније - рекао је Мутић.

Млади крилни центар је индивидуално радио током паузе и боравка у Бањалуци, тако да практично није одмарао. Вјерује да ће се таква посвећеност исплатити почетком наредне сезоне.

- Клуб има амбицију да се одмах врати у Ендеса лигу. Надам се да ћемо остварити циљ. Недостаје нам још неколико играча да попунимо ростер. Са новим појачањима мислим да ћемо имати квалитетан тим који може да избори промоцију у елитни ранг - додао је Бањалучанин.

Предстојеће сезоне шампион ће изборити пласман у Ендеса лигу, док ће се за остала мјеста разигравати. Мутић каже да му шпанска кошарка у потпуности одговара и нада се да ће на Пиринејима остати дуги низ година.

Највећу пажњу у индивидуалном раду поклањам шуту.

- Трудим се да унаприједим тај сегмент, са којим са имао проблема. Радим и статички и из дриблинга. Овог љета нисам желио да одмарам, нисам дао себи тај луксуз. Затворио сам се у салу како бих што спремнији отишао у нови клуб - рекао је Мутић.

У контакту је и са Дончићем. Заједно су провели неколико година у Мадриду и радује се његовим сјајним партијама у НБА лиги.

- Чујемо се понекад, када има времена од силних путовања и убацивања по 20 поена на свакој утакмици. Имамо групу на “Вотсапу” па ту пишемо. Када смо били клинци могло се наслутити да ће догурати до НБА лиге. Како игра и како се понаша на терену, све је указивало на то. Кошарка је његов спорт, а Лука је рођени лидер. Мислим да за њега нема границе, у “руки” сезони је убацивао 20 поена по утакмици. Послије такве сезоне само може да буде све бољи. Када смо били млађи играли смо један на један, било је немогуће побиједити га. Могу само да замислим колико је то тешко сада. Лука је чудо - за крај ће Мутић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана