Кошаркаш Игокее Дарко Талић оптимиста пред три везана гостовања: Морамо да се ослободимо грча

Милан Зубовић
Кошаркаш Игокее Дарко Талић оптимиста пред три везана гостовања: Морамо да се ослободимо грча

ЛАКТАШИ - Утакмицом против Крке (17) кошаркаши Игокее почињу серију од три везана гостовања која их очекују током идућих осам дана.

Меч другог кола АБА лиге требало је да буде одигран претпрошлог викенда, али је цијела екипа из Новог Места завршила у карантину након сусрета са Цедевита Олимпијом, која је у својим редовима имала једног члана инфицираног вирусом корона. Срећом, нико од играча Крке није био заражен, али су морали да буду у изолацији због државних прописа који су изнад правила регионалног такмичења. Данашњи ривал Александровчана славио је у посљедњој утакмици трећег кола против Задра, а Игокеа против Приморске, па се у екипи Драгана Бајића надају да ће наставити у истом ритму. Један од запаженијих појединаца против Приморске био је плејмејкер Дарко Талић. Сусрет је завршио са 12 поена и све их је постигао ван линије 6,75 метара из пет покушаја.

- Да куцнем у дрво, била је то наша добра партија и, што је најважније, побједа за добру атмосферу пред нова велика искушења. Истина је да сам погодио четири тројке, али је то заслуга саиграча који су добро одиграли акцију, нашли ме на отвореном шуту и моје је било да погодим. Вјерујем да ти поени нису случајни јер много радим на тренинзима, сваки минут на утакмици много ми значи, као и то да се тим може ослонити на мене - изјавио је Талић.

Крку добро познаје јер су управо против ње играли меч током припремног периода.

- Знамо наше предности и њихове мане, па знамо гдје ћемо нападати. Прије свега, морамо да будемо веома јаки у дуелима и да се концентришемо на нашу игру, првенствено одбрану. Након тријумфа над Приморском желимо да наставимо побједнички низ без обзира на то што играмо у гостима - казао је Талић.

Признаје да његовој екипи једино недостају утакмице, којих је било мало током припремног периода због познате ситуације са пандемијом.

- Имали смо паузу од 15 дана без утакмице, што нам није требало јер нисмо имали довољно контролних мечева па нам сада треба мало времена да се ослободимо грча те покажемо шта знамо. Очекује нас паклен темпо јер идућег викенда гостујемо код Сплита, а онда наредне седмице стартујемо у Лиги шампиона, када играмо против Лиможа у Француској и потребно је да подигнемо форму на виши ниво. Реално, пожељели смо се мечева након предуге паузе па нам неће бити тешко да издржимо напорна путовања јер смо се за то борили и једва чекамо да крене - рекао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана