Кошаркаш Игокее Далибор Илић о МВП награди АБА лиге: Кључ су рад, приступ и посвећеност

Дејан Марић
Кошаркаш Игокее Далибор Илић о МВП награди АБА лиге: Кључ су рад, приступ и посвећеност

ЛАКТАШИ - Најкориснији играч АБА лиге у новембру, адут Игокее Далибор Илић тврди да на путу ка вриједном признању нема тајни, односно да је рецепт за успјех у правом приступу обавезама, жестоком раду и посвећености, уз подршку саиграча и тренера Драгана Бајића као битних фактора.

Уз Илићево име већ дуго стоји епитет таленат, а са 21. годину било је вријеме да направи искорак и у сениорским водама. Издања која је пружао у претходном мјесецу недвосмислено показују да је урадио управо то, те да је играо кошарку каријере.

Уосталом, просјек од 20 поена, 7,3 скока, 1,7 краћа и индекс 25,3 током три утакмице у којима су "игоси" остварили два тријумфа довољно говори о партијама момка из Вишеграда.

- Не постоји тајна у вези мојих игара у посљедње вријеме. Ради се о правом приступу обавезама, посвећености и жестоком раду, како индивидуалном тако и тимском. Све оно што радим сада је постало видљиво и на сениорском нивоу. Наравно, не смијем да заборавим и неке друге "кривце", моје саиграче, јер без њих освајање ове награде не би било могуће - изјавио је Илић.

Кошаркаш којем је примарна позиција крилни центар, али може да покрије и "тројку" и "петицу" већ поменутог "шефа" Бајића је издвојио као важну карику у његовој каријери.

- Не вјерујем да постоји било који играч који не би желио да има тренера са таквом улогом. Наравно, људи који воде клуб су то препознали и срећан сам што Бајић доказује колико вриједи. Он ме је увео у професионалну кошарку, дао ми прве минуте на највишем нивоу. Већину каријере сам провео сарађујући са њим и сувишно је говорити колики допринос је он дао мом развоју. Искрено сам му захвалан на томе - јасан је Илић.

Игокеа након девет рунди надметања има скор 5-4 и у игри је за плеј-оф, у којем је наступила и претходне сезоне. МВП новембра сматра да он и саиграчи не треба да размишљају тако далеко, већ да иду корак по корак.

- Ово је тим умногоме другачији у односу на претходну кампању. Уз то, лига је куд и камо јача. Ипак, ухватили смо добар ритам, срећан сам како тренутно играмо. И, наставимо ли тако, вјерујем да опет можемо до доигравања - закључио је Илић.

АБА шанса за развој

Илић је указао на чињеницу да је регионално такмичење иделна шанса за младе играче да "упијају" знање.

- АБА је увијек била колијевка кошаркашких талената. Лига је квалитетна, захтјевна, са пуно сјајних, искусних играча од којих можете много да научите, посебно када уђете у директан дуел, а онда све то осјетите на сопственој кожи. Осим тога, у лиги нема слабих екипа. Свака је специфична и у сваком колу мораш да даш све од себе за побједу - додао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана