Кошаркаш Борца Коста Кондић о серији побједа његовог тима: Без притиска све иде лакше

Душан Репија
Кошаркаш Борца Коста Кондић о серији побједа његовог тима: Без притиска све иде лакше

БАЊАЛУКА - Кошаркаш Борца Коста Кондић задовољан је играма свог тима током цијеле сезоне, али и чињеницом да је у посљедње двије утакмице искористио шансу коју му је указао Драган Николић.

Бањалучани су тријумфално прошли кроз Сарајево савладавши Босну (91:74) и рачунајући Лигу БиХ и АБА 2 лигу стигли до девете побједе, а да при томе нису осјетили горчину пораза. Зато су мирне главе отишли на мини одмор који ће им сигурно добро доћи како би напунили батерије за оно што слиједи.

- Утакмица против Босне била је помало атипична, јер смо били у прилично напорном ритму и сви смо једва чекали овај мали предах. Осјетило се то на терену у првом полувремену које смо одиграли без енергије, али је у наставку све дошло на своје мјесто - рекао је Кондић.

Против "студената" је уписао рекорд сезоне убацивши 22 поена, а само неколико дана раније у Требињу бројао до 21, те сјајно искористио шансу.

- Добио сам више минута због повреде Диантеа Болдвина и надам се да сам их искористио. Дошао сам посљедњи у екипу и требало ми је мало времена да се снађем те да тренер види колико могу. У посљедње вријеме од мене тражи да више држим лопту и да екипа креира за мене, што прија сваком играчу. Лијепо је када тим има повјерење у вас и када успијете да им то вратите на најбољи начин. Ми смо екипа која има ширину, можемо много да ротирамо у одбрани, а из јаке дефанзиве у нападу увијек неко искочи. То је било видљиво у досадашњем дијелу сезоне, а ја се надам да ћемо овако наставити - нагласио је Кондић.

Јавност већ десет, 15 дана броји побједе Борца, једине европске екипе која нема пораз, а упоредно наступа у два такмичења. Ипак, Костић каже да управа и тренер не стављају никакав притисак на играче, што је сигурно један од узрока серије побједа.

- Када сам стигао предочено нам је да су циљеви улазак у Лигу 6 БиХ и плеј-оф АБА 2. Нећу да кажем да смо то испунили већ у новембру, али је јасно да смо на правом путу. Можда ће доћи до неких корекција када су планови у питању (смијех). Шалу на страну, најбитније је да играмо добро. Не треба нам притисак, јер када га нема мало је лакше и опуштеније. Радимо сјајно и ако све испоштујемо што тренер тражи од нас уз одличну енергију и агресивност сигурно можемо много. Не размишљамо да останемо непобједиви - нагласио је Кондић.

Послије паузе за ФИБА прозоре Бањалучани ће се полако окренути припреми за трећи "балон" АБА 2 лиге.

- У Сарајеву ћемо играти против Рогашке, Хелиоса и Осијека. То су на папиру мало лакше утакмице, али не смијемо да се заваравамо, посебно јер ћемо први пут играти три утакмице у четири дана. Имамо довољно времена да се припремимо и на прави начин одговоримо на овај изазов - закључио је бек Бањалучана.

Талија

Кондић је у Борац стигао из Игокее у којој је као млад играч имао малу минутажу у АБА лиги, док је у Лиги БиХ играо значајну улогу. Ипак, занимљиво је да није изгубио доста дуже од Борца, тачније дуже од шест мјесеци. Игокеа је изгубила од Црвене звезде 11. маја у мајсторици полуфинала регионалног такмичења и то је био посљедњи пораз који је доживио Кондић.

- У Лакташима сам добио надимак Талија, јер би екипа у највећем броју случајева побиједила када бих био у саставу. Лијепо је када побјеђујете, сви се на крају крајева због тога и баве спортом - рекао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана