Корона покосила Борац м:тел

Синиша Котараш
Корона покосила Борац м:тел

БАЊАЛУКА - Утакмице петог кола Премијер лиге за рукометаше Славија - Борац м:тел и Маглај - Леотар и дефинитивно неће бити игране овог викенда због пандемије вируса корона и већег броја заражених играча у бањалучком и требињском табору.

Требињски премијерлигаш већ је добио рјешење Епидемиолошко-хигијенске службе према којем ће сви првотимци и чланови стручног штаба морати да до 30. октобра буду у обавезној изолацији након што су два играча била позитивна на вирус корона.

Још алармантнија ситуација је у Бањалуци, јер је, након позитивног налаза код тројице рукометаша, на новом тестирању откривено да су још четири члана актуелног шампиона БиХ заражена вирусом корона, а у питању су по два члана првог тима и стручног штаба.

- Сада је и дефинитивно јасно да утакмица Маглај - Леотар неће бити одиграна у предвиђеном термину, а исти случај биће и са сусретом Славија - Борац. Бањалучани имају већи број заражених играча и чланова стручног штаба и чим добијем званичну потврду од Епидемиолошко-хигијенске службе и тај меч ће бити отказан. Нажалост, појавили су се симптоми вируса корона и у још једном клубу и сада чекам званичне резултате тестирања да бих знао какве кораке да предузмем. Надам се да ће то бити посљедњи случај и да ће првенство бити настављено без проблема, а свим обољелим рукометашима желим брз и успјешан опоравак - истакао је комесар такмичења РС БиХ Срђан Јовић.

Три рукометаша бањалучког Борца први су сазнали да су позитивни на корону, а након обављеног тестирања објављено је да још два играча и два члана стручног штаба имају исти проблем.

- Нисмо још добили све налазе и бојим се да би могло бити још заражених чланова. Свакако, чим добијемо писмену потврду од Епидемиолошке службе прослиједићемо је комесару такмичења, који је већ упознат са ситуацијом и мораћемо да откажемо гостовање у Источном Сарајеву, а вјероватно и меч са Вогошћом у Бањалуци. Остатак екипе и стручног штаба остаће у изолацији, а одгођене утакмице биће одигране чим буду стечени сви услови - рекао је директор Бањалучана Владимир Бранковић.

Сличан проблем је и у редовима Леотара, а тренер Дарко Таврић истиче да му највећи проблем представља немогућност тренирања.

- Имаћемо паузу од 14 дана и укратко, два и по мјесеца напорног рада је бачено у воду. Биће јако тешко вратити екипу у такмичарску форму, можда чак и теже него након осмомјесечне паузе. Ипак, најважније је да играчи што брже оздраве - нагласио је Таврић.

Пропозиције

Комесар такмичења РС БиХ Срђан Јовић појаснио је каква је процедура у вези са одгађањем појединих утакмица.

- Сви остали мечеви петог кола биће одиграни према постојећем распореду. Што се тиче ове двије утакмице, али и три које због истог проблема није одиграла Слога из Горњег Вакуфа, оне морају бити одигране у првом слободном термину по календару такмичења, а најкасније до краја првог дијела сезоне - поручио је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана