Корона отказала "Фудбал френдс"

Srna
Корона отказала "Фудбал френдс"

ФОЧА - Овогодишњи 16. Међународни омладински /У17/ фудбалски турнир "Фудбал френдс" у Фочи, који је требало да се одржи од 31. јула до 2. августа, отказан је због епидемије ковида-19 која је учинила да се откажу или одгоде многа значајна спортска такмичења у свијету, саопштено је из београдске Асоцијације "Фудбал френдс".

 

У саопштењу се наводи да је овај турнир, као својеврсни празник спорта, младости и пријатељства, из године у годину успио да постави Фочу на фудбалску мапу Европе и свијета и да постане више него турнир на коме играју млади фудбалери.

"Фудбал френдс је већ данас симбол не само Фоче, већ и добре организације, посвећености и сазнања да фудбал заиста може да буде много, много, више од игре. Из захвалности клубовима који су већ потврдили учешће имамо јасну поруку - за нас је стрпљење уметност надања, а верујемо да стрпљивом човеку време брзо пролази. Следећа, 2021. је нова шанса да се поново сретнемо", стоји у саопштењу.

Организатори "Фудбал френдса" истичу да одгађање турнира није нити смије бити схваћено као одустајање, те да неиграње није нити смије бити прихваћено као разочарање.

"У очекивању сусрета 2021. привремено раздвојени да бисмо опет били заједно, ближи за жељу што скоријег сусрета, сад више него икад прије треба да останемо одговорни и будемо солидарни. Можда је добар моменат да се подсјетимо да је мото Фудбал френдса од самог оснивања 2005. био - Вјерујем да у животу нема само побједа и пораза, да постоји и дисање, гледање и слушање и ријеч, и љубав, и пријатељство, и обичан живот који зависи само од нас", наводи се у саопштењу Асоцијације "Фудбал френдс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана