“Коњух” из Живиница побједник турнира “Мика 2021”

Срна
“Коњух” из Живиница побједник турнира “Мика 2021”

ПРЊАВОР - Рукометни клуб /РК/ “Коњух” из Живиница побједник је дводневног 7. Међународног рукометног турнира “Мика 2021”, одржаног у Прњавору.

Рукометаши из Живиница у категорији кадета јуче су савладали домаћина турнира РК “Слога” Прњавор са 23:16, а вечерас су у категорији пионира били бољи од РК “Бијељина” 21:17.

Тренер РК “Коњух” Мирко Марчета у изјави Срни рекао је да је организација турнира била врхунска, а све одигране утакмице одличне.

“Презадовољни само учинком, наш Ален Хаџић је проглашен за најбољег играча турнира, пред њим је сјајна будућност. Наравно очекујемо да кроз наредна такмичења будемо још бољи, али и да од наших дјечака направимо прво добре људе, а онда и играче”, рекао је Марчета.

Предсједник Организационог одбора турнира Владо Шљивић рекао је Срни да је јуче у категорији кадети 2005. и 2006. годиште наступило 12 екипа из три земље, а да су се данас на паркету борили пионири из девет клубова у узрасту 2007. и 2008. годиште.

Шљивић је нагласио да је турнир био јак и квалитетан, као и да је задовољан приказаном игром домаће екипе “Слога” који су јуче освојили сребро, а данас у борби за медаљу изгубили од екипе Цазина.

Он је захвалио свим клубовима који су учествовали на меморијалу “Мика 2021” и општини Прњавор, као генералном покровитељу ове спортске манифестације.

Играч РК “Слога” Прњавор Лука Врачевић који је проглашен за најбољег стријелца изјавио је да му је то подстицај за даљи рад и напредак, а да му је жеља у будућности заиграти за неки већи клуб.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана