Компанија “м:тел” подржала талентованог тенисера Марка Максимовића: Пријатељ шампиона

Дејан Марић
Компанија “м:тел” подржала талентованог тенисера Марка Максимовића: Пријатељ шампиона

БАЊАЛУКА - Компанија”м:тел” подржала је добојског тенисера Марка Максимовића у његовим настојањима да фантастичне резултате у млађим категоријама ускоро понови и као професионалац.

Млади ас недавно је разгалио наша срца пошто је у великом стилу покорио гламурозни Монте Карло. Максимовић је на мастерс у Кнежевини отишао са јасним циљем да освоји трофеј. Држао је часове тениса ривалима старијим годину дана, а послије шампионског поена могао је само да понови ону Цезарову: “Дођох, видјех, побиједих”.

Марко је након успјеха у Монаку награђен у свом граду, финансијски су га подржали и Влада Републике Српске, те кабинет предсједнице Жељке Цвијановић и власти Добоја, а сада и “м:тел”, друштвено одговорна компанија која је још једном потврдила да је пријатељ шампиона.

- Када сам видела Марка на пријему код председнице Цвијановић, те чула позив да друштвено одговорне компаније помогну, истог тренутка сам реаговала. И до сада смо подржавали спортске клубове, културне манифестације, али није било подршке младим, за јавност непознатим талентима. Драго ми је да су и град Добој и Влада РС, а сада и “м:тел” препознали потенцијал. Сви заједно можемо му помоћи да стигне до шампионских титула. Марко, Новаку Ђоковићу спонзор је био “Телеком Србија”, теби је “м:тел”. Добро дошао у тим који побеђује, то је све што ћу ти рећи и као директорица и мајка. Сине, драго ми је што те имамо међу нама - изјавила је генерални директор “м:тела” Јелена Триван.

Она је потом додала да се конкретна подршка младом тенисеру огледа у потпису спонзорског уговора.

- Тим окупљен око Марка проценио је колико му је средстава потребно да се припреми за наредну сезону и оде на најзначајније турнире. Поделили смо те трошкове у троуглу Влада Српске, град Добој и “м:тел”, а наша помоћ биће 20.000 марака. Подразумева се, наравно, да, уколико Марку затреба додатна финансијска помоћ, његов пријатељ “м:тел” ће бити уз њега - казала је она.

Триванова је искористила ову прилику да се први пут обрати јавности Републике Српске од када је преузела функцију.

- Чекала сам прави тренутак да искажем своју визију “м:тела”. И овај дан је права слика те визије. Наша компанија нема сврху само да убире профит, него да то што заради и врати народу и држави. Наше присуство, као инвестиције Србије, треба да осети сваки овдашњи грађанин, да зна да није сам, да је “м:тел” његов пријатељ. Марко јесте млад, може да ми буде дете, и њему у овом тренутку можемо помоћи да досегне звезде. Не смемо да га игноришемо - закључила је Триванова.

Поред финансијске помоћи, Марко Максимовић је од “м:тела” добио и мобилни телефон “ајфон 13”. За узврат се потписао на тениску лоптицу која би, по ријечима Триванове, ускоро могла да вриједи милионе.

- Хвала “м:телу” на помоћи која ће ми значити у даљој тениској каријери. Хвала и свима који су ме подржавали, мом граду и мом клубу. Велико је задовољство што сам освојио мастерс у Монте Карлу, најјачи у конкуренцији играча до 16 година у Европи. Било је то фантастично искуство - открио је петнаестогодишњи тенисер.

Марков отац Растко је поручио да породица Максимовић дугује велику захвалност госпођи Триван и “м:телу” јер су знали да препознају тренутак у којем је за њих постало велико оптерећење испратити Марков пут.

- Можда се у неким тренуцима није видјело свјетло на крају тунела. Ипак, уз божију помоћ и подршку свих пронашли смо тај пут. Ово је најискренија спортска прича у Добоју, а нескромно ћу рећи и шире. Хвала граду Добоју, Влади Српске, предсједници Жељки Цвијановић, клубу шампиона који се зове “м:тел”. Вјерујем да ће, када се удруже два шампиона, резултат бити још бољи. На крају, морам да истакнем да је нама у породици мир давала и искрена подршка Маркових навијача, другова и другарица, тренера, наставника, читаве околине. Ово није само Марков успјех, већ успјех свих оних који су уз њега у ових десет година - закључио је Максимовић.

Професионалац

Тренер Денис Спахић открио је да је већ послије првог тренинга са Марком схватио да се ради о таленту који има огроман потенцијал.

- Са 10 година био је  шампион државе, са 12 почео да осваја турнире. Његовом оцу давно сам рекао да се ради о једном од најбољих играча на свијету. Наравно, није ми вјеровао. Радили смо напорно, истрајали, чак сам га некад морао слати кући. Сљедеће године покушаћемо да пређемо на професионални ниво. Марко на дубл АТП листи има два бода, надам се да ће ускоро имати и као сингл играч - оптимиста је Спахић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана