ККИ Врбас слави пунољетство

С. К.
ККИ Врбас слави пунољетство

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб инвалида Врбас обиљежиће у недјељу вриједан јубилеј - 18 година постојања. За то вријеме у клупске витрине је стигао велики број трофеја јер су Бањалучани 18 пута били прваци Српске, а шест пута су постали и шампиони БиХ. У Купу РС су тријумфовали у 17 наврата, а освојили су и два купа БиХ. Посебан успјех ККИ Врбас је забиљежио у Регионалној НЛБ лиги, чији су освајачи посљедњих шест година.

- Кошарка у колицима је једини спорт којим се могу бавити особе обољеле од параплегије и жељели смо да ове особе извучемо из болесничких соба како би се бавили овим спортом. У томе смо, на нашу велику радост, и успјели - истакао је предсједник ККИ Врбас Маринко Умичевић.

Што се тиче предстојећих обавеза, Бањалучане у наредном периоду очекује неколико значајних такмичења. Уколико ситуација са вирусом корона буде задовољавајућа, Врбас ће од 21. августа учествовати на незваничном Свјетском првенству у Санкт Петербургу. Такође, за 26. септембар је планирана завршница НЛБ лиге у којој Врбас жели нову, седму по реду, титулу најбољег.

- Радујемо се одласку у Санкт Петербург јер је покровитељ турнира предсједник Русије Владимир Путин, који би требало и да отвори ово такмичење - нагласио је Умичевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана