КК Братунац у великим финансијским проблемима: Елита остаје сан, реалност Прва лига

Милан Зубовић
КК Братунац у великим финансијским проблемима: Елита остаје сан, реалност Прва лига

БРАТУНАЦ - Црни облаци надвили су се над Кошаркашким клубом Братунац и скоро сигурно екипа са истока Републике Српске идуће сезоне неће започети такмичење у Лиги БиХ, већ у Првој лиги РС.

Разлог је једноставан - недостатак финансија па ће бити прекинута лијепа прича започета још прије три године, када су Братунчани први пут постали шампиони Српске, а потом три сезоне наступали у елитном рангу. Лоша ситуација бацила је ружну сјену на све добро што је до сада урађено, а на помолу је исплата дуговања кошаркашима из прошле сезоне.

- Имали смо коректан састанак са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем и све је протекло у помирљивом тону. Показали смо добру вољу да ријешимо потраживања играча којима смо остали дужни двије плате, али не бих да износим тачан број јер се о томе много причало протеклих седмица. У питању је велики износ па се надамо да ће се они одрећи једног дијела како нико не би остао ускраћен. Чуо сам се са играчима и надам се позитивним одговорима. Након тога ћемо видјети у ком смјеру ћемо дјеловати - рекао је спортски директор клуба Дане Драгичевић.

Иако су на терену прошле сезоне изборили опстанак, селидба у нижи ранг је условљена финансијама јер неће бити у стању да испоштују обавезе те да склопе конкурентан тим.

- Искрено, јако мала шанса је да останемо у Лиги БиХ, тако да ћемо вјероватно играти у Првој лиги Српске. Из буџета општине предвиђено је 210.000 марака спортским колективима, с тим што ниједан клуб не може добити више од 50.000, а чак и то је мало да бисмо играли у Првој лиги РС, тако да нас очекује велика борба за спонзоре како бисмо наставили са квалитетним радом - казао је Драгичевић.

Који курс ће клуб заузети у наредном периоду, биће познато након сједнице Скупштине којој истиче четворогодишњи мандат и састав нове требало би да буде познат током јуна.

- Покушаћемо до скупштине да затворимо дуговања и ријешимо горуће проблеме којих, нажалост, има много. Битно је да су се спустиле тензије посљедњих дана и да заједнички покушавамо наћи најбоље рјешење у овом тренутку те да исправимо лошу слику која је створена у јавности посљедњим неславним догађајима - додао је Драгичевић.

Радић

Тренер Огњен Радић водио је екипу током све три сезоне у Лиги БиХ, а сада и он чека расплет ситуације.

- Сачекаћу да буде одржана скупштина клуба да видим ко ће бити нови предсједник и спортски директор па ћу с њима разговарати у вези с мојим даљим ангажманом. Нећу да журим иако има неких понуда. Неће ми бити проблем да водим екипу у Првој лиги Републике Српске, али у случају понуде из Лиге БиХ, могао бих да је прихватим. Ипак, о том потом јер има довољно времена до тада, а и сезона још није завршена - истакао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана